Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε στον Ισαάκ Χέρτσογκ την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον λαό του Ισραήλ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε στον Ισαάκ Χέρτσογκ την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον λαό του Ισραήλ
Eurokinissi

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Ισαάκ Χέρτσογκ στον απόηχο του πολέμου στο Ισραήλ. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στον Ισραηλινό ομόλογό της ότι καταδικάζει απερίφραστα τη βάρβαρη και αποτρόπαια επίθεση της Χαμάς κατά της χώρας του, τονίζοντας ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί ποτέ να έχει δικαιολογία και νομιμοποίηση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε στον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ την αλληλεγγύη της Ελλάδας στη χώρα του και τον ισραηλινό λαό, τονίζοντας την στήριξη της χώρας μας στο αναφαίρετο δικαίωμα του εβραϊκού κράτους στην αυτοάμυνα, με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, την οδύνη της για τις ζωές που χάθηκαν κατά την τρομοκρατική αυτή επίθεση, καθώς και τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών. Υπογράμμισε ότι οι απαγωγές και η απάνθρωπη μεταχείριση είναι καταδικαστέες και ότι οι όμηροι και οι αιχμάλωτοι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου για την άμεση στήριξη και αλληλεγγύη της Ελλάδας και την ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την κήρυξη του πολέμου της χώρας του κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις