Κυριακή, 14 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε καταυλισμό ρομά: Να καταπολεμηθούν ρατσισμός και στερεότυπα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Την ανάγκη της πλήρους ενσωμάτωσης των Ρομά στην κοινωνία, υπογράμμισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Πέλεκα του Δήμου Κατερίνης.

Σε δηλώσεις της από τον καταυλισμό Ρομά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την ισχυρή βούληση της πολιτείας να καταπολεμηθούν φαινόμενα ρατσισμού και περιθωριοποίησης και για να πετύχει αυτή η προσπάθεια πρέπει να βρει ανταπόκριση και από τους ίδιους τους Ρομά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το πρόγραμμα προσωρινής μετεγκατάστασης 56 οικογενειών στα πρότυπα κοινωνικής κατοικίας. Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφτηκα τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Πέλεκα του Δήμου
Κατερίνης, για να υπογραμμίσω την ανάγκη της πλήρους ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία και την ισχυρή βούληση της Πολιτείας για τον σκοπό αυτό.

Πολύ σημαντικά βήματα είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση και παραμονή των
παιδιών στο σχολείο, να χειραφετηθούν οι γυναίκες και οι νέοι ώστε να
εγκαταλειφθούν αναχρονιστικές και καταπιεστικές πρακτικές, και να
καταπολεμηθούν τα φαινόμενα ρατσισμού και τα στερεότυπα, που οδηγούν στην περιθωριοποίηση και δυσχεραίνουν την κατάκτηση της κοινωνικής ισοτιμίας.

Είμαι σίγουρη ότι η προσπάθεια αυτή θα βρει ανταπόκριση και από την πλευρά των Ρομά, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις