Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η καθημερινότητα στην ατζέντα ΝΔ – Μητσοτάκη – Πώς διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις στην οδό Πειραιώς

Η καθημερινότητα στην ατζέντα ΝΔ – Μητσοτάκη – Πώς διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις στην οδό Πειραιώς

Διήμερο… παιδείας είναι αυτό που ξεκίνησε σήμερα για τη ΝΔ, αφού σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Βουλή για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» και την ερώτηση που έχει απευθύνει στον Αλέξη Τσίπρα για την ανομία στα πανεπιστήμια. Ενώ αύριο θα παρουσιαστούν σε θεματική εκδήλωση οι θέσεις της ΝΔ για την εκπαίδευση. Αυτή θα είναι και η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Η συζήτηση, βέβαια, στη Βουλή αναμένεται να εξελιχθεί σε αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης του κ. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή – επί του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων – εκτός του Κοινοβουλίου και με έναν πρωτότυπο τρόπο: πραγματοποίησε μίνι περιοδεία, όπως είχε κάνει στο Μοσχάτο πριν από μερικές ημέρες, επιλέγοντας τη… γειτονιά του πρωθυπουργού, την Κυψέλη.
«Εδώ, στο κέντρο της Αθήνας, την Κυψέλη, συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος για τον οποίο μίλησε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά από τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ο κ. Μητσοτάκης. Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να περιοδεύει σε γειτονιές της Αθήνας και να συνομιλεί ο ίδιος απευθείας με τον κόσμο έχει έναν βασικό στόχο: ν’ αναδείξει τη διαφορά που υπάρχει σ’ αυτό το επίπεδο πλέον με τον κ. Τσίπρα, καθώς ο πρωθυπουργός δείχνει να έχει χάσει το λαϊκό έρεισμα που είχε παλαιότερα και να λιγοστεύει τις δημόσιες εμφανίσεις του ή να τις πραγματοποιεί σε «προστατευμένο» περιβάλλον.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο και με σύμμαχο τα θέματα της καθημερινότητας θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να «χτυπήσει» τον κ. Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης. Στο επιτελείο της οδού Πειραιώς έχουν, άλλωστε, κάθε λόγο να αισθάνονται πλεονεκτικά, ύστερα από τις δύο νέες δημοσκοπήσεις της Public Issue και της Pulse – που παρουσίασε χθες ο Σκάι – και δείχνουν πως αφενός το προβάδισμα της ΝΔ παγιώνεται και κρίνεται μη αναστρέψιμο στις εκλογές. Αφετέρου ότι η ΝΔ αγγίζει το όριο της αυτοδυναμίας και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το έχει ήδη ξεπεράσει. Τα δε ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση και το ζητούμενο είναι ν’ αποκομίσει στο μέγιστο βαθμό οφέλη η ΝΔ, όπως η συντριπτική της υπεροχή στην παράσταση νίκης ή η υπεροχή του κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις