Πολιτική

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο: «Μαζί ανεβάζουμε τις σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας σε νέα ύψη»

Η επίσκεψη της πρέσβεως των ΗΠΑ στο campus του Αμαρουσίου ανέδειξε τον ρόλο της παιδείας στη διαμόρφωση της νέας γενιάς ηγετών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον ρόλο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση της επόμενης γενιάς ηγετών, αλλά και τη σημασία της γυναικείας ενδυνάμωσης, ανέδειξε η επίσκεψη της πρέσβεως των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο κεντρικό campus του ιδρύματος στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη της Κίμπερλι Γκιλφόιλ πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του ιδρυτή και προέδρου του εκπαιδευτικού ομίλου, Κωνσταντίνου Ροδόπουλου. Κατά την παρουσία της στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα μίλησε για τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά και για τη διαχρονικά στενή σχέση Αθήνας και Ουάσιγκτον.

«Είναι τιμή μου που μιλάω σήμερα σε φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα. Κάθε φορά που μιλώ με νέους ανθρώπους, γεμίζω αισιοδοξία. Η επόμενη γενιά ηγετών είναι τολμηρή και αποφασισμένη, και μαζί ανεβάζουμε τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Ελλάδας σε νέα ύψη», ανέφερεη πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, μεταξύ άλλων.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος υπογράμμισε ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δίνει σταθερά βήμα σε γυναίκες με επιρροή, ιδιαίτερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Όπως σημείωσε, η ηγεσία συνδέεται με την ικανότητα και το όραμα, ενώ χαρακτήρισε την πορεία της Κίμπερλι Γκιλφόιλ πηγή έμπνευσης για τους φοιτητές.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της BC Partners και βασικός μέτοχος του εκπαιδευτικού ομίλου, Νίκος Σταθόπουλος, καθώς και η διευθύνουσα σύμβουλος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και της Alphabet Education, Χριστίνα Παρασκευοπούλου.

Ο Νίκος Σταθόπουλος στάθηκε τόσο στο νομικό υπόβαθρο και την επαγγελματική διαδρομή της Κίμπερλι Γκιλφόιλ όσο και στις προοπτικές που, όπως είπε, ανοίγονται για την Ελλάδα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι η Alphabet Education εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασιών και με αμερικανικά πανεπιστήμια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 10