Πολιτική

Η Κομισιόν στέλνει πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα

Πρόσθετα πυροσβεστικά αεροσκάφη για τον έλεγχο των πυρκαγιών αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από αίτημα της Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Ελλάδα ενεργοποίησε σήμερα το απόγευμα το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ζητήσει πυροσβεστικά αεροπλάνα. «Σε λίγες ώρες, η ΕΕ ήταν σε θέση να ανταποκριθεί χάρη στη Γαλλία που διαθέτει αεροσκάφη πυρόσβεσης τα οποία έχει παραχωρήσει εθελοντικά στην κοινή δεξαμενή των μέσων πολιτικής προστασίας της ΕΕ», σημειώνει.

«Η ΕΕ βοηθάει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση αυτής της φυσικής καταστροφής», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και συνέχισε:«Έχουμε αντιδράσει γρήγορα και με πλήρη αλληλεγγύη στο κάλεσμά της Ελλάδας για βοήθεια. Η Επιτροπή είναι ευγνώμων προς τη Γαλλία για την άμεση απόκρισή της, κάνοντας τη χρήση των αεροπλάνων της δυνατή. Συνεχίζουμε τη στενή επαφή μας με τις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα».

Η Γαλλία συνεισφέρει με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ένα αεροπλάνο συντονισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουν ενεργοποιηθεί αεροπλάνα από τα εθελοντικά μέσα πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Τα αεροσκάφη θα φτάσουν στην Ελλάδα αύριο το απόγευμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Η δεύτερη φορά δεν θα είναι αλλιώς, θα είναι επιστροφή στις περιπέτειες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπόσχεται παροχές αγνοώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες και ζητά καθαρές απαντήσεις για τα «6 δισ.»
Παύλος Μαρινάκης 5
Αλέξης Τσίπρας: «Αν χρειαστεί, δεύτερες εκλογές για καθαρή εντολή» – «Ρεζερβέ θέσεις δεν υπάρχουν για κανέναν»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ «μάζεψε» τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος περί φορολόγησης του πλούτου, ξεκαθαρίζοντας ότι η αναδιανομή δεν θα γίνει «με τη φορολόγηση της πισίνας», αλλά μέσω ειδικής εισφοράς για το 1% των πολύ πλούσιων και τις μεγάλες επιχειρήσεις
Αλέξης Τσίπρας
39