Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Η κυβέρνηση φουλάρει τις μηχανές για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων – Τα μεγάλα «στοιχήματα» μέχρι τις Ευρωεκλογές

Η κυβέρνηση φουλάρει τις μηχανές για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων – Τα μεγάλα «στοιχήματα» μέχρι τις Ευρωεκλογές

«Η κυβέρνηση δεν θα κριθεί από όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προωθούμε» είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, η οποία εστιάζει τις δυνάμεις στο δύσκολο στοίχημα της καθημερινότητας.

Σημείο αιχμής στη μάχη αυτή της κυβέρνησης είναι η ακρίβεια, με το οικονομικό επιτελείο να αναζητά πρόσθετους πόρους για το ενδεχόμενο να προκαλέσει νέους τριγμούς στην οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και να απαιτηθούν νέα μέτρα στήριξης στους πολίτες.

«Τυχόν εμπλοκή του Ιράν στη σύρραξη θα προκαλέσει ενεργειακή κρίση, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω έκρηξη του πληθωρισμού αλλά και αύξηση των επιτοκίων δανεισμού» εκτιμούν αρμόδιες πηγές, οι οποίες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για επέκταση της σύρραξης στην εμπόλεμη περιοχή.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού

Η κυβέρνηση επενδύει στα νέα φορολογικά μέτρα που προωθεί για να προκύψουν έσοδα για τα δημόσια ταμεία.

«Θέλω να επαναλάβω ότι τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής αποτελούν δημόσιο πλούτο. Είναι δέσμευσή μου να επιστρέψουν στην κοινωνία, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Να μεταφραστεί σε καλύτερη υγεία, σε περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, σε αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Προτεραιότητα η στήριξη ευάλωτων ομάδων

«Η καθημερινότητα, όπως και τα αναχώματα στην ακρίβεια, παραμένουν προτεραιότητά μας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο είναι σαφές ότι τα όποια μέτρα θα αφορούν κατά προτεραιότητα τις ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας. Όπως το μέτρο για μεγαλύτερες επιπλέον εκπτώσεις, χωρίς τα αυστηρά περιουσιακά κριτήρια, στις πολύτεκνες οικογένειες, που θερμαίνονται με ρεύμα.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν πάντως ότι, εφόσον χρειαστεί, υπάρχουν οι εφεδρείες για την επαναφορά των οριζόντιων επιδοτήσεων στο ρεύμα.

Τα επόμενα «μέτωπα»

Τα επίσης μεγάλα “μέτωπα” στα οποία εστιάζει η κυβέρνηση είναι:

-Η μεταρρύθμιση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, μεταξύ άλλων, με την αναβάθμιση του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων.

-Η ασφάλεια τόσο όσον αφορά στο θέμα της φύλαξης των συνόρων, υπό την απειλή να επιχειρήσουν να μπουν στη χώρα μας νέα καραβάνια μεταναστών από την εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή, όσο και σε σχέση με την εγκληματικότητα, τη βία μεταξύ ανηλίκων κ.α..

-Οι μεταρρυθμίσεις σε Υγεία, Παιδεία και Δικαιοσύνη.

Τα αποτελέσματα σε όλους αυτούς τους τομείς προσδοκά η κυβέρνηση ότι θα είναι το «ισχυρό χαρτί» της ενόψει των ευρωεκλογών την άνοιξη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις