Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Λαγκάρντ έτοιμη να προσφέρει έξτρα χρόνο σε Ελλάδα και δανειστές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το ΔΝΤ μέσω της γενικής διευθύντριάς του, Κριστίν Λαγκάρντ, δηλώνει πρόθυμο να πάρει μέρος στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, αλλά και να δώσει περισσότερο χρόνο στους Ευρωπαίους δανειστές και την ελληνική πλευρά να βρουν λύση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους.

“Εάν οι δανειστές δεν είναι ακόμη σε αυτό το στάδιο όπου μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις υποθέσεις μας, αν χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουμε εκεί, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και να τους δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο” τονίζει σε συνέντευξή της, στην εφημερίδα Handelsblatt.

“Η εκταμίευση θα γίνει μόνο μετά την ελάφρυνση του χρέους από τους δανειστές της Ελλάδας” τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, αρντείται την εμπλοκή του Ταμείου στο πρόγραμμα χωρίς οικονομική του συμμετοχή κι αυτό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα υπάρχει η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, που είναι απαραίτητη για την ένταξη της χώρας στο λεγόμενο QE, δηλαδή το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Κριστίν Λαγκάρντ συνεχίζει βέβαια να προκρίνει μια γρήγορη συμφωνία για το χρέος, ως ιδανική. Παράλληλα, η γενική διευθύντρια του Ταμείου, υπερασπίζεται τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ έναντι αυτών των Ευρωπαίων. “Υπολογίζουμε τη βιωσιμότητα χρέους με βάση το τι είναι ρεαλιστικό για την ελληνική οικονομία”, σημείωσε.

ΠΗΓΗ: mignatiou.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε