Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη κατέθεσε εκ νέου μήνυση κατά της Έλενας Ακρίτα: «Θα της συνιστούσα ψυχραιμία»

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη κατέθεσε εκ νέου μήνυση κατά της Έλενας Ακρίτα: «Θα της συνιστούσα ψυχραιμία»
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Μήνυση κατά της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα κατέθεσε στις 14.05.2024 η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε σήμερα (26.05.2024) πως έκανε μήνυση στην Έλενα Ακρίτα, μετά τις αναρτήσεις που έκανε η δημοσιογράφος για την ίδια. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε μήνυση και αγωγή κατά της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα και την 1η Απριλίου. 

«Θα συνιστούσα ψυχραιμία στην Κα Ακρίτα σχετικά με τα όσα άθλια ψεύδη έχει πει προσβάλλοντας την προσωπικότητα μου.

Άλλωστε θα κληθεί να απολογηθεί στις δικαστικές αίθουσες μετά τη μήνυση που κατέθεσα στις 14.5.2024 σε βάρος της για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης», έγραψε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στον λογαριασμό της στο X (πρώην Twitter).

Σε ανάρτησή του τον προηγούμενο μήνα στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ιδιότητα του συζύγου και όχι του πρωθυπουργού, όπως ο ίδιος δήλωσε, υποστήριξε τη γυναίκα του στην σχετική διαμάχη της με τη δημοσιογράφο και βουλευτή.

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά», τόνισε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε: «H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις