Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η Μαρέβα Μητσοτάκη, η μικρή Μαρία και ο… χορός με μαθητές – video

Η Μαρέβα Μητσοτάκη, η μικρή Μαρία και ο… χορός με μαθητές – video
Φωτογραφία Greek Consulate NY @GreeceinNewYork

Σε ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης βρέθηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη. Τα δώρα… περίσσεψαν αλλά την καρδιά της έκλεψε η μικρή Μαρία.

Συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη, η Μαρέβα Μητσοτάκη επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και το «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, όπου την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκης γνωρίζεται από παλιά με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και μάλιστα πρόσφατα είχε βρεθεί στην ενθρόνισή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής παρουσίασε στην κα Μητσοτάκη μερικά από τα παιδιά του σχολείου, τα οποία της προσέφεραν ανθοδέσμη και άλλα δώρα. Ανάμεσα στα παιδιά και ένα γλυκύτατο κοριτσάκι με κόκκινα γυαλιά, η μικρή Μαρία. Το τρακ του μικρού παιδιού φαινόταν και όταν όλοι της ζήτησαν να μιλήσει στη Μαρέβα Μητσοτάκη, της είπε «σ’ αγαπώ πολύ», με την σύζυγό του πρωθυπουργού να της προσφέρει μια αγκαλιά.

Χοροί, τραγούδια και… ζωγραφική

Στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Μηδείας, Απόστολος Κουφαλλάκης, η υποδιευθύντρια, Μπέτσυ Σιδέρη, ο γενικός πρόξενος Νέας Υόρκης, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Νίκος Ανδριώτης.

Οι μικροί μαθητές την υποδέχθηκαν με μια ανθοδέσμη και ένα πανό που έγραφε: «Το Δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου καλωσορίζει την Πρώτη Κυρία της Ελλάδας κ. Μαρέβα Μητσοτάκη». Εκείνη, φίλησε τα παιδιά ζήτησε μια φωτογραφία με το πανό για να το βάλει στο γραφείο της και να τους θυμάται, όπως είπε.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του σχολείου και σχολίασε μια αφίσα στην είσοδο του σχολείου όπου έγραφε μεταξύ άλλων: «Είμαι Έλληνας, είμαι περήφανος για τον πολιτισμό της χώρας μου, τις αξίες από την οικογένειά μου και το φιλότιμο ενώ η καταγωγή μου με κάνει να είμαι ευγνώμων κάθε μέρα που είμαι Έλληνας».

Οι μικροί μαθητές του προνηπίου υποδέχθηκαν τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι με το τραγούδι «Καλημέρα».

«Λατρεύω τα παιδιά και είναι πολύ σημαντική η εκπαίδευση και η ελληνική γλώσσα» είπε η Μαρέβα Μητσοτάκη, ενώ η δασκάλα Χριστίνα Μυτιληναίου-Κύρου της είπε ότι «προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε αυτή τη χώρα».

Οι μαθητές της τρίτης τάξης καλωσόριζαν την κα Μητσοτάκη με χορό, στον οποίο πήρε μέρος και η ίδια. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ρώτησε τα παιδιά εάν πήγαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι και σε ποιο μέρος. Τους είπε μάλιστα την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα θα τα καλέσει να την επισκεφθούν στην Αθήνα.

Στο τμήμα των καλλιτεχνικών, η σύζυγος του πρωθυπουργού μίλησε ξεχωριστά με κάθε παιδί και σχολίασε τις ζωγραφιές τους, όπως αυτή ενός μαθητή που είχε ζωγραφίσει κάτι από ένα πολεμικό βιντεοπαιχνίδι: «Όλο σκοτωμούς έχει αυτό το παιχνίδι, είναι τρομακτικό».

Φωτογραφία Greek Consulate NY @GreeceinNewYork

Επόμενη στάση το τμήμα της μουσικής όπου τα παιδιά τραγούδησαν τα «Δέκα παλληκάρια». «Μου έχετε φτιάξει την ημέρα με όλα αυτά τα χαμόγελα. Με όλη αυτή την ζεστή υποδοχή η μέρα μου θα είναι καταπληκτική» είπε στα παιδιά η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού στη συνέχεια επισκέφθηκε το σχολείο «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Εκείνη την υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Η ξενάγησή της στους χώρους του σχολείου ξεκίνησε από το κλειστό γυμναστήριο όπου η Μαρέβα Γκραμπόσφκι μίλησε με τον γυμναστή Απόστολο Μπακάλη ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα και βρίσκεται στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια. «Σας αρέσει εδώ;», τον ρώτησε η σύζυγος του πρωθυπουργού. «Πολύ. Νιώθω σα να είμαι σπίτι μου, σαν οικογένεια», απάντησε. «Αυτό είναι το σημαντικό, να νιώθεις σα να είσαι με την οικογένεια σου. Και να κάνεις αυτό που αγαπάς» σχολίασε η κα Μητσοτάκη.

Η τάξη της 8ης ήταν η επόμενη στάση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στο μάθημα των ελληνικών. «Σήμερα κάνουμε Πλάτωνα και για τη μαγεία της ελληνικής μουσικής» την ενημέρωσε η δασκάλα Π. Βολίκα. Η σύζυγος του πρωθυπουργού τόνισε πόσο σημαντικό είναι το μάθημα της γλώσσας: «Μην την ξεχνάτε τη γλώσσα γιατί αυτή μας ενώνει και είναι η ψυχή μας, όπως έλεγε ο Σεφέρης. Η μαμά μου ήταν και αυτή Ελληνίδα της Διασποράς από την Αίγυπτο. Και έλεγε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν να μη σταματάει ποτέ να μιλάει τα ελληνικά. Έτσι κι εσείς είσαστε και Αμερικανοί, είσαστε και Έλληνες».

Με πληροφορίες από ekirikas.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις