Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η Μέρκελ κάνει… δοκιμαστική ψηφοφορία για την Ελλάδα – Bild: Εκβιάζει βουλευτές!

Η Μέρκελ κάνει… δοκιμαστική ψηφοφορία για την Ελλάδα – Bild: Εκβιάζει βουλευτές!

Το Μνημόνιο φέρνει γκρίνια κι αλλού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ κάνει ασκήσεις… πίεσης στους βουλευτές του CDU που θέλουν να γίνουν “αντάρτες” και να καταψηφίσουν τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

“Εκβιασμοί”, πιέσεις, απειλές και… εκλογές “συνθέτουν” το σκηνικό της γερμανικής πολιτικής σκηνής μια μέρα πριν ψηφιστεί στη γερμανική Βουλή το νέο δάνειο, ύψους 86 δισ. για την Ελλάδα.

Η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη όμως εκτός από το αριστερό κόμμα Die Linke, περίπου 60 βουλευτές του CDU της Μέρκελ απειλούν να καταψηφίσουν τη συμφωνία για την Ελλάδα.

Φαίνεται πως το… μασάζ από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έπεισε και τώρα τη σκυτάλη παίρνει η Άνγκελα Μέρκελ. Η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τρίτης και εκεί η Μέρκελ δεν αποκλείεται να βγάλει… μαστίγιο!

Σύμφωνα με το Bloomberg, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε σχεδιάζουν τη διεξαγωγή μίας δοκιμαστικής ψηφοφορίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα μιλήσει την Κ.Ο. του κόμματός της και θα επιχειρήσει να μεταπείσει τους βουλευτές της για να στηρίξουν το πρόγραμμα των 86 δισ. Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Σόιμπλε διαμηνύουν με κάθε αφορμή και τρόπο πως το νέο δάνειο στην Ελλάδα προσφέρει «βιώσιμη διαδρομή», παρά το ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν έχει ακόμη δεσμευθεί να συμμετάσχει στη χρηματοδότησή του.

«Δεν θα μπορέσω να συναινέσω», δήλωσε ο βουλευτής και υψηλόβαθμο μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Χανς Μίχελμπαχ του αδελφού βαυαρικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη που έδωσε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

«Είμαι επαγγελματίας επιχειρηματίας, μπορώ να διαβάσω προϋπολογισμούς και είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε πλέον βιωσιμότητα του χρέους. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς – ότι είναι στα σκαριά η αρχή μίας ένωσης μεταβιβαστικών πληρωμών», δήλωσε ο Μίχελμπαχ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε