Πολιτική

Η Μέρκελ στην Αθήνα για να… πιέσει τον Μητσοτάκη

Η Γερμανία κλιμακώνει τις πιέσεις για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στις 10 και 11 Ιανουαρίου φτάνει στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ. Σε διπλωματικό επίπεδο εντείνονται οι διεργασίες ώστε να γίνει εφικτή η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση την γειτονική μας χώρα, εκτός και αν τελικά υπάρξουν άλλες σκέψεις για την υλοποίηση της επίσκεψης μετά τις 15 Ιανουαρίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ δεν θα πρέπει να θεωρείται άσχετη από τις διαμαρτυρίες που εξέφρασε πρόσφατα ο πρωθυπουργός για την τοποθέτηση του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή.

[read4more]

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τότε αναφέρει ότι θα ενημέρωνε την Σύνοδο Κορυφής και τους ηγέτες ξεχωριστά για τις συνέπειες που έχουν οι τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν αφήνει υπονοούμενα «για μειοδότες οι οποίοι πούλησαν την Μακεδονία».

Θεωρείται λοιπόν σίγουρο ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα επιχειρήσει να αυξήσει το βαθμό πίεσης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να προχωρήσουν με ομαλότητα οι όποιες διαδικασίες, έχουν να κάνουν με την συμφωνία στην Ελλάδα αλλά και στην ΦΥΡΟΜ.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ δεν αποκλείεται να δει και τους αρχηγούς των μικρότερων κομμάτων.

Στην συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με την Γερμανίδα καγκελάριο δεν αποκλείεται να τεθεί από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα και το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς το θέμα αυτό βρίσκεται στην ατζέντα του για την επόμενη χρονιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
9
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Προσβλητικό για τη Δημοκρατία το δίλημμα: Μητσοτάκης ή Ερντογάν»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να «τρομοκρατήσει την κοινωνία» και απέρριψε τα κυβερνητικά διλήμματα περί πολιτικής αστάθειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
6
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη και Τσίπρα: «Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, με ακοστολόγητες υποσχέσεις» – «Εφιαλτικό σενάριο ακυβερνησίας»
Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το «τυφλό όχι» στη Συνταγματική Αναθεώρηση και σφοδρά πυρά στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ - «Διαψεύδονται όσοι προέβλεπαν πρόωρες κάλπες»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
151
Κόντρα Φλωρίδη με Δουδωνή: «Δες πώς κατάντησες, σε στηρίζει η Κωνσταντοπούλου» – «Είναι εξωκοινοβουλευτικός, να φύγει»
Ένταση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης από την Ολομέλεια - Η απάντηση Φλωρίδη, η παρέμβαση Γεωργαντά και τα πυρά για τις προτάσεις της ΝΔ
Φλωρίδης και Δουδωνής 22