Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η μπάλα στην εξέδρα από τον Βούτση για τη περίεργη διάταξη

Η μπάλα στην εξέδρα από τον Βούτση για τη περίεργη διάταξη

Την μπάλα στην εξέδρα…έριξε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχετικά με τη διάταξη Βερναρδάκη που ως νομοθετική βελτίωση… των παρείσφρησε χθες κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον διορισμό 33 κομματικών εκλεκτών και φίλων ως Διοικητικούς Γραμματείς σε Υπουργούς και Αναπληρωτές Υπουργούς.

Το θέμα της « υπουργικής εξαπάτησης του Κοινοβουλίου …» έθεσαν και στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητώντας να ζητηθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο να πεί εάν μπήκε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον ΚτΒ αυτή η αλλαγή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θέλοντας να δράσει «πυροσβετικά» και «μεσοβέζικα» είπε πως είναι ανοικτός να τεθεί ένα ερώτημα στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να γνωμοδοτήσει γενικά για τα ανεκτά όρια των νομοθετικών βελτιώσεων…

Για πρωτοφανή πολιτική εξαπάτηση της Βουλής κατηγορεί την κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε βράδυ της Τετάρτης (24.02.2016) και αφορά την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση.

Όπως υποστηρίζει, «πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου αντικατέστησαν το άρθρο 6 που αναφερόταν στην επιλογή των 63 Γενικών Γραμματέων – Αναπληρωτών και Ειδικών από το Μητρώο και δημιούργησαν 33 επιπλέον θέσεις Διοικητικών Γραμματέων, ένα για τον κάθε Υπουργό και ένα για τον κάθε Αναπληρωτή Υπουργό».

 

Ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων

Kύριε Βερναρδάκη αλλά και κύριοι της κυβέρνησης είστε πλέον άξιοι της μοίρας σας, γιατί στο παρά πέντε πήρατε πίσω την διάταξη για αξιοκρατικές προσλήψεις μέσω του Εθνικού Μητρώου ώστε να διορίζετε πάλι τους δικούς σας ανθρώπους. Τελικώς εσείς οι αριστεροί με τις “πολλαπλές ευαισθησίες” θα προλάβετε μέσα από την “παρένθεση” σας να μας αποδείξετε πως καταστρέφεις μια χώρα σε χρόνο μηδέν.

Ανακοίνωση από το Ποτάμι

Ο κ. Βερναρδάκης παρουσίασε πριν από δύο περίπου μήνες μετά βαΐων και κλάδων μια πρόταση με την οποία επαγγελλόταν την απο-κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Την χαιρετίσαμε αμέσως! Παρ’ όλον ότι είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία έχει δώσει τα ακριβώς αντίστροφα δείγματα γραφής. Στην αργόσυρτη συζήτηση που ακολούθησε ήταν προφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθούσε να αλιεύσει κάποιους εύπιστους που εξακολουθούν ακόμη να πιστεύουν στις εξαγγελίες της. Όταν το σχέδιο νόμου εισήχθη στη Βουλή θέσαμε μόνο έναν όρο για να το στηρίξουμε: αρκεί η εφαρμογή όσων εξαγγέλλονταν να άρχιζε αμέσως. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό- και η εφαρμογή του παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον- όχι μόνο έφεραν ένα ακόμη νομοσχέδιο με πάσης φύσεως ρουσφέτια και «διευκολύνσεις», κατά πως συνηθίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να νομοθετούν, αλλά χθες το βράδυ έβαλαν την ταφόπλακα στις ίδιες τις εξαγγελίες τους.

Με εξαφάνιση της αρχικής διάταξης και την προώθηση νέας διάταξης-φάντασμα του ίδιου του αρμόδιου υπουργού, οι κομματικοί Γενικοί Γραμματείς που υποτίθεται ότι καταργούνταν, αναβίωσαν! Παραμένουν στη θέση τους- κι επιπλέον δημιουργούνται κι άλλοι, καινούργιοι! Οι διοικητικοί γραμματείς (άρθρο 6)! Αυτοί “θα προέρχονται από την διοίκηση και θα υποστηρίζουν την εκτέλεση και τη διοικητική εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής”. Έτσι όλοι είναι ικανοποιημένοι: Οι κομματικοί γενικοί και ειδικοί γραμματείς γιατί έμειναν στη θέση τους, οι νέοι γραμματείς που θα επιλεγούν από μητρώο επίσης. Κυρίως, βέβαια, πρέπει να είναι ικανοποιημένοι οι κομματικοί στρατοί που περιμένουν την επόμενη θέση στο κράτος που θα ανοίξει. Οι δυσαρεστημένοι είναι οι φορολογούμενοι κι αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να τελειώνουμε με το κομματικό κράτος. Είθισται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις αδιαντροπιάς και εμπαιγμού «αιδώς αργείοι». Τους καλούμε να πάρουν αμέσως πίσω τη διάταξη-σκάνδαλο. Αλλά, μάλλον, η ντροπή έχει χαθεί από τους υπουργούς και τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε