Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Η ΝΔ θέλει να κλείσει ή να μικρύνει την ΕΡΤ»

«Η ΝΔ θέλει να κλείσει ή να μικρύνει την ΕΡΤ»
Φωτογραφία Eurokinissi

Τις προθέσεις της ΝΔ για την επόμενη μέρα της ΕΡΤ δείχνει το εμπάργκο που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κρατική τηλεόραση με αφορμή τα όσα είπε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά», ισχυρίζονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και μήνες είχε αποφασίσει να ξεκινήσει το σχέδιο αποδόμησης της ΕΡΤ, το οποίο στην επόμενη φάση –  και εφόσον κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές – περιλαμβάνει το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης ή την συρρίκνωση της. Φυσικά μια τέτοια ενέργεια θα φέρει και την δικαίωση της πολιτικής Σαμαρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας μάλιστα χθες το βράδυ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου δήλωσε για το εμπάργκο της ΝΔ στη δημόσια τηλεόραση: «Ανοίξαμε την ΕΡΤ που σήμερα βάλλεται από τους ίδιους ανθρώπους που την έκλεισαν επειδή δεν τους “λιβάνιζε”. Μας υπενθυμίζει τις πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.

«Η επίθεση που δέχεται η ΕΡΤ θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, δείχνει μια εικόνα από το μέλλον για το τι σκοπεύει να κάνει η ΝΔ με τη δημόσια τηλεόραση αν ο μη γένοιτο ξαναγίνει κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αποστάσεις Φίλη για ΕΡΤ και… ΣΚΑΙ

Την ίδια στιγμή πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Φίλης εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ενημέρωση που παράγει η δημόσια τηλεόραση σήμερα. «Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα. Η κυβέρνηση που πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει την ΕΡΤ θα έπρεπε να της δώσει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει κύρος σε μια συγκυρία κρίσης για τα ιδιωτικά κανάλια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής της Α’ Αθήνας αναφερόμενος στους λόγους που η ΝΔ προχώρησε στο εμπάργκο είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται τα όσα συμβαίνουν στο Ραδιομέγαρο, γιατί «παίζει με την ιδέα να κλείσει την ΕΡΤ».

Ο Νίκος Φίλης διαφώνησε ωστόσο με το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ λέγοντας: «Είμαι δημοσιογράφος και δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα εμπάργκο όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ. Αλλά υπάρχει δέκα φορές θέμα για την απόφαση της ΝΔ για εμπάργκο στην ΕΡΤ. Μας πηγαίνει σε παλιές εποχές. Η ΝΔ παίζει με την ιδέα να κλείσει την ΕΡΤ αν έρθει στην εξουσία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις