Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ΝΔ ζητά απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα «στρατευμένα τρολς» στον απόηχο της κατάθεσης Σκουρλέτη

Η ΝΔ ζητά απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα «στρατευμένα τρολς» στον απόηχο της κατάθεσης Σκουρλέτη
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Οι καταγγελίες Σκουρλέτη για διαδικτυακά «παράκεντρα» γύρω από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μαζί με την έρευνα που διεξάγεται μετά την προσκόμιση στοιχείων στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι στο… «ραντάρ» της ΝΔ.

Στην Πειραιώς αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πολλά στελέχη της ΝΔ έχουν κατά καιρούς δεχτεί «πόλεμο» από «στρατευμένα», όπως δηλώνουν, «τρολς του ΣΥΡΙΖΑ», κρατούν ψηλά το θέμα, επισημαίνοντας τη βαρύτητα των καταγγελιών από ένα πρόσωπο που δεν είναι ένα απλό στέλεχος της Κουμουνδούρου αλλά υπήρξε Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με διαγραφή, μετά τις δηλώσεις με τις οποίες υπονοούσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «φυτευτός» από τον Αλέξη Τσίπρα.

ΝΔ: «Ποιοι κρύβονται πίσω από το δυσώδες κλίμα;»

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να έρθει όλη η αλήθεια στο φως για αυτόν τον μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρων, δημιουργίας υβριστικών hashtags, τοξικότητας και διασποράς fake news. Αναμένουμε να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι οι επώνυμοι αρθρογράφοι και όλοι οι υπόλοιποι που κρύβονται πίσω από αυτό το δυσώδες κύκλωμα.

Συνεχίζουμε να ζητάμε σε όλους τους τόνους από τον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει επιτέλους τη σιωπή του και να απολογηθεί για όσα από τα ίδια τα στελέχη του έρχονται στο φως» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Στο… ραντάρ ο «πόλεμος» Σκουρλέτη – τρολς

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν στο «γαλάζιο στρατόπεδο» και τη δημόσια διαμάχη του κ. Σκουρλέτη με το τρολ Πεν Νταλαούρα, το οποίο πέρασε στην αντεπίθεση. «Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Σκουρλέτη και των υπολοίπων, τον ηθικό αυτουργό αυτής της χυδαίας επίθεσης και τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι ο Πρόεδρος μας, ο Στέφανος Κασσελάκης, πρέπει και οφείλουν να πάρουν τώρα, άμεσα θέση κ να θέσουν εκτός κόμματος τους υπονομευτές του» έγραψε. πυροδοτώντας περαιτέρω το κλίμα, ενώ κάλεσε τον πρώην Γραμματέα της Κουμουνδούρου να προσκομίσει αποδείξεις «πληρωμών» που να συνδέουν το πρόσωπο του με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Επαγγελματικοί λογαριασμοί…;»

«Ο κ. Σκουρλέτης επισκέφθηκε τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σε συνέχεια των αποκαλύψεων που έκανε για τον μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας και λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, γνωστό τρολ της Κουμουνδούρου ανήρτησε νομικό κείμενο άμυνας, όπου επί της ουσίας παραδέχεται ότι ο εν λόγω λογαριασμός έχει πολλαπλούς διαχειριστές. Κάτι που από μόνο του εξ ορισμού παραπέμπει σε επαγγελματικό και όχι σε προσωπικό λογαριασμό» δήλωσε ο κ. Ρωμανός, επιχειρώντας να αποτυπώσει τις σκοτεινές… γωνίες των υπογείων της Κουμουνδούρου.

«Να δώσει απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ»

Το πλαίσιο λειτουργίας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αναγνωρίζουν όλοι ότι είναι «προβληματικό», όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε διεθνές επίπεδο, κάτι που καθιστά αδύναμη, αν όχι αδύνατη, την όποια παρέμβαση από την πλευρά της πολιτείας.

Έτσι, αυτό στο οποίο επιμένει η κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες Σκουρλέτη και να ριχτεί φως στην υπόθεση.

Οι δηλώσεις Σκουρλέτη που «άναψαν φωτιές»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης καυτηριάζοντας δημόσια την εκλογή Κασσελάκη στην αρχηγία του κόμματος, είχε μιλήσει για… υπόγειες πρακτικές. «Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό. Είναι παρακέντρα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε για να φύγουμε εμείς και να επιστρέψει ο Τσίπρας στο κόμμα» είχε δηλώσει. «Εγώ ξέρω επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδα ήταν υπεύθυνοι 50 λογαριασμών και των social media του προέδρου. Παράκεντρα που δεν τα ξέραμε εμείς, ένας κύκλος γύρω από τον (πρώην) πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» είχε προσθέσει, «ανάβοντας φωτιές» στην Κουμουνδούρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις