Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Η νέα μάχη στη Βουλή – Ψηφοφορία για την Εξεταστική για το τρίτο Μνημόνιο

Η νέα μάχη στη Βουλή – Ψηφοφορία για την Εξεταστική για το τρίτο Μνημόνιο

Τρείς υπουργοί και τουλάχιστον όλοι πλην ενός πολιτικοί αρχηγοί αύριο το πρωί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη συζήτηση στην ολομέλεια της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγηθήκαμε στο τρίτο Μνημόνιο και εάν υπήρχε σχέδιο Χ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και σχεδιασμό που έχει γίνει η συζήτηση της σχετικής πρότασης θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 9 το βράδυ με την διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η συζήτηση θα ανοίξει με τις τοποθετήσεις 8 ομιλητών της ΝΔ που προτείνουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, θα ακολουθήσει ένας κύκλος ομιλητών από όλα τα κόμματα και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων. Από τους υπουργούς τον λόγο θα λάβουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσουν μετά τις 6 το απόγευμα, προ τελευταίος θα τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τελευταίος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς η ΚΟ του ομάδα είχε την πρωτοβουλία να καταθέσει την πρόταση σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ήδη δηλώσει πως θα λάβουν μέρος στη συζήτηση εκτός του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου που ακόμα δεν έχει διευκρινίσει εάν θα είναι παρόν και θα πάρει τον λόγο.

Για να εγκριθεί η σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπή θα πρέπει να λάβει 151 ψήφους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε