Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Η νέα οργανωτική δομή της ΝΔ – Νέα πρόσωπα και… αποκέντρωση

Η νέα οργανωτική δομή της ΝΔ – Νέα πρόσωπα και… αποκέντρωση

Το δεύτερο “κύμα” των ανακοινώσεων της ΝΔ για την ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος και με το βλέμμα στις επικείμενες εκλογές έγινε πραγματικότητα την Πέμπτη (31.1.2019).

Όπως τονίζεται από την οδό Πειραιώς, πρόκειται για 15 γραμματείς τομέων και 140 αναπληρωτές τους, εκ των οποίων το 73% αυτών αναλαμβάνει για πρώτη φορά αντίστοιχη θέση. Επίσης, ένας στους πέντε δεν είχε ενεργή ανάμειξη ως σήμερα στα εσωτερικά της ΝΔ.

Από τη ΝΔ επισημαίνουν, εξάλλου, ότι το 95% αυτών έχει πτυχία ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης και το 97% προέρχεται από την αγορά και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 42 έτη.

Καταγράφεται, επίσης, εκπροσώπηση κατ’ αναλογία για όλες τις περιφέρειες της χώρας, καθώς σχεδόν οι μισοί προέρχονται εκτός Αθηνών.

“Αναλαμβάνουν στο εξής την ευθύνη να μεταφέρουν τις κεντρικές πολιτικές του κόμματος στις περιφέρειές τους, αλλά και να εμπλουτίσουν παράλληλα το πρόγραμμα της ΝΔ με τα τοπικά ζητήματα του τομέα ευθύνης τους”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά το επικοινωνιακό επιτελείο, όπως είχε γράψει το Newsit.gr, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει μαζί με τη Σοφία Ζαχαράκη ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, διευθυντής του “Ινστιτούτου Κωνσταντίνου Καραμανλή” και πρώην συνεργάτης της Άννας Διαμαντοπούλου και του “Δικτύου” της.

Υπεύθυνος για τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης αναλαμβάνει, επίσης, ο Κώστας Οικονομόπουλος (σ.σ.: ο έως και σήμερα αρμόδιος, Γιώργος Κοντογιάννης θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία).

Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού παραμένει ο Χρήστος Ταραντίλης, Γραμματέας Οργανωτικού ο Στέλιος Κονταδάκης και γραμματέας Προγράμματος ο Γιώργος Στεργίου.

Από τις νέες εισόδους στο οργανωτικό σχήμα ξεχωρίζει αυτή της Ξένιας Παπασταύρου, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα γραμματέως Ποιότητας Ζωής και έως σήμερα ήταν επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ενώ το 2011 ίδρυσε τη ΜΚΟ “Μπορούμε”.

Επίσης, γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις