Πολιτική

Η Όλγα Γεροβασίλη διαψεύδει ότι η κυβέρνηση απέκρυψε τη δικογραφία για το μπάζωμα στα Τέμπη

«Με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική κινδυνεύει να κλείσει μια υπόθεση γρήγορα, χωρίς να έχει φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ, με την Όλγα Γεροβασίλη να διαψεύδει τις καταγγελίες περί απόκρυψης της δικογραφίας των Τεμπών από τον τότε πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες την Τετάρτη (05.02.25) ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε γνώση της αρχικής δικογραφίας των Τεμπών, αλλά και των συμπληρωματικών στοιχείων αμέσως μετά τη διαβίβαση τους στη Βουλή.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το σύνολο των στοιχείων της σχετικής δικογραφίας οδηγεί «σε παράβαση καθήκοντος για ένα πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή ένα πλημμέλημα», σημειώνοντας πως με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική «κινδυνεύει να κλείσει μια υπόθεση γρήγορα χωρίς να έχει φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

«Η δικογραφία για τον Τριαντόπουλο είχε ανακοινωθεί στην Ολομέλεια. Οι νομικοί του ΣΥΡΙΖΑ τη μελέτησαν θεωρήσαμε ότι τότε ήταν πρόωρο να κάνουμε ενέργειες και θεωρήσαμε ότι έπρεπε να περιμένουμε μέχρι να έρθουν και άλλα στοιχεία. Τον Αύγουστο όντως δεν ανακοινώθηκε ο συμπληρωματικός φάκελος στη Βουλή», δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη.

Και η ίδια συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι στον Κανονισμό αυτό είναι ασαφές αν πρέπει ή όχι να ανακοινώνονται αυτά τα στοιχεία και μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.

Εμείς τότε είχαμε δει και τα συμπληρωματικά στοιχεία και το φθινόπωρο συνεδριάσαμε ξανά και καταλήξαμε στο συμπέρασμα – έχοντας δει το σύνολο των στοιχείων – ότι προκύπτει μόνο ένα πλημμέλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, «υπήρχε και από πλευράς πολλών συγγενών η παρότρυνση να περιμένουμε. Υπάρχει κίνδυνος να κλείσει μια υπόθεση γρήγορα χωρίς να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ωστόσο πως το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση προανακριτικής που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ παρά τον έντονο προβληματισμό για την χρονική και ποινική συγκυρία τονίζοντας πως θα ήταν προτιμότερο να προηγηθεί η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Δεν λέμε όχι στην προανακριτική, η διαφωνία μας ήταν στους χρόνους» είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βολές» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από Τούρκο αντιναύαρχο, εκ των «αρχιτεκτόνων» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
«Στην Καππαδοκία βρίσκεται ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δική του ανάρτηση, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή
Νίκος Ανδρουλάκης
Γεωργιάδης για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Είναι αστείο να παίρνει μίσθωμα 1.000 ευρώ» – «Επαναλαμβάνει ψεύδη και συκοφαντίες» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Κανείς δεν νοικιάζει ακίνητο στο Δημόσιο χωρίς να το θέλει, για να το κάνει το ακίνητο μπαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία» λέει ο υπουργός Υγείας - «Ο διαγωνισμός, οι προσφορές και η επιλογή έγιναν επί ΝΔ το 2009» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Άδωνις Γεωργιάδης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 106