Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Σύντομη αλλά με πολλά μηνύματα ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που γίνεται στην Γλασκώβη.

«Στην Ελλάδα ζήσαμε στο πετσί μας τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής και για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε και σχετικό υπουργείο», είπε ο πρωθυπουργός στο ξεκίνημα της ομιλίας του. Αναφερόμενος στην πράσινη μετάβαση είπε ότι πολλά από τα νησιά μας θα γίνουν ενεργειακά αυτόνομα με την χρήση φιλικών πηγών ενέργειας. Η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από τον λιγνίτη έως το 2028 τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο», επεσήμανε ακόμα ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην συμφωνία με την Αίγυπτο και την μεταφορά φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη από την Αφρική μέσω της Ελλάδας. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει το νέο κλιματικό νόμο που θα θέσει φιλόδοξους στόχους και πρόσθεσε ότι η ενεργειακή κρίση δεν πρέπει να εκτροχιάσει την στρατηγική μας για την απολιγνιτοποίηση και δεν πρέπει να είμαστε φειδωλοί όταν αφορά χρηματοδοτήσεις για την πράσινη μετάβαση.

Τέλος σημείωσε, ότι «τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές δεν θα μας συγχωρήσουν αν αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την υπαρκτή απειλή για την ανθρωπότητα. Σήμερα πιστεύω ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις