Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ώρα της διεκδίκησης αποζημιώσεων για το σκάνδαλο Novartis

Novartis

Στην διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Novartis προχωρά η κυβέρνηση, μετά και τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατόπιν αιτήματος τριών υπουργών, προχωρά η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στις 18 Μαΐου του 2018 ο Κυριάκος Μητσοτάκης -τότε ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης- τόνισε στη Βουλή πως «Με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ουσιαστικά συγκαλύπτεται το ελληνικό σκέλος ενός αναμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση».

Παράλληλα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση -αναφέρουν οι ίδιες πηγές- από την πρώτη στιγμή κινήθηκε προκειμένου να αναζητηθούν αποζημιώσεις υπέρ του δημοσίου.

Ύστερα από αίτημα των Υπουργών, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Υγείας Βασίλη Κικίλια και Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θέτει το νομικό πλαίσιο ώστε τα αρμόδια Υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να ασκήσουν αγωγές. «Αυτό θα κάνουν. Σε αντίθεση με αυτά που έκαναν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που αντί να διερευνήσουν το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο το χρησιμοποίησαν ως εργαλείο στοχοποίησης και κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων.

Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν, όμως το οικονομικό σκάνδαλο παραμένει. Η κυβέρνηση κινείται μεθοδικά προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Δείτε την επιστολή Σταϊκούρα, Κικίλια και Τσιάρα προς τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εδώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις