Πολιτική

Η Πόπη Τσαπανίδου παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή της υπέβαλλε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής.

Η Πόπη Τσαπανίδου είχε αναλάβει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και όχι μέλος του κόμματος. Μάλιστα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν είχε προβεί σε κάποια δήλωση ή σχολιασμό.Να σημειωθεί πως «άφαντος» παραμένει και υπεύθυνος Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Ανδιόπουλος.

Σκληρό «ροκ» τάσεων στον δρόμο για την ανάδειξη νέου ηγέτη

Με καζάνι που βράζει μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μαχαιρώματα να δίνουν και να παίρνουν μέχρις ότου οι υποψήφιοι για την ηγεσία να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ξόρκισε το κλίμα που διαμορφώνεται λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το παρατράβηξε με τον δημόσιο πόλεμο των τάσεων και έδειξε το πειθαρχικό όργανο του κόμματος.

«Και δια της πειθούς και δια της πυγμής. Αν υπονομεύεται ο νέος ή η νέα πρόεδρος το κόμμα συνολικά τότε θα πρέπει να λαμβάνονται και αποφάσεις.Δημιουργήθηκε ένα ζήτημα του ότι ο καθένας πίστευε ότι μπορεί να λέει ανά πάσα στιγμή ό,τι θέλει».

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σπίρτζης συνεχίζει το αντάρτικο και τώρα αφήνει ανοιχτό παράθυρο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα.

«Νέο κόμμα έπρεπε να κάνει το ’19. Εγώ ξέρω ότι συνήθως αυτά που έπρεπε να κάνει ο Αλέξης ο Τσίπρας τα κάνει λίγο ετεροχρονισμένα».

Ο Γιώργος Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της πρότασης να προηγηθεί συνέδριο και να ακολουθήσει η εκλογή ηγεσίας, επιμένοντας να χαρακτηρίζει ρεαλιστικό τον κίνδυνο διάσπασης.

«Το να είμαστε ενωμένοι για να πάμε στο 12% δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το βέλτιστο θα ήταν η ανάδειξη νέας πολιτικής ηγεσίας να γίνει με κατάθεση πολιτικών πλατφορμών από τον καθένα».

Η Ράνια Σβίγγου, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν το φοβάμαι (διάσπαση). Γιατί είμαστε πλέον αρκετά ώριμοι. Η κάθε άποψη κρίνεται».

Ο Δημήτρης Βίτσας απηύθυνε κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τον νέο επικεφαλής του κόμματος.

«Ευθαρσώς νομίζω ο Αλέξης μπορεί να σηκωθεί και να πει τη γνώμη του για το ποιον ή ποια θέλει».

Η Kατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να τα δούμε όλα αναλυτικά».

Στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής στις 13 Ιουλίου θα ανακοινωθούν και οι υποψήφιοι πρόεδροι του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρμελίδης, μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ανοιχτά και ξεκάθαρα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Παλλάς ότι δεν επιθυμεί να μοιραστεί πλέον αποφάσεις»
Το εξώφυλλο της εφημερίδας Αυγή 44
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
Κώστας Καρμανλής: «Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες, να τους ακούμε και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες στα μπλόκα τις τελευταίες ώρες
Κώστας Καραμανλής 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 37
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 5