Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η Πόπη Τσαπανίδου παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η Πόπη Τσαπανίδου παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή της υπέβαλλε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής.

Η Πόπη Τσαπανίδου είχε αναλάβει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και όχι μέλος του κόμματος. Μάλιστα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν είχε προβεί σε κάποια δήλωση ή σχολιασμό.Να σημειωθεί πως «άφαντος» παραμένει και υπεύθυνος Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Ανδιόπουλος.

Σκληρό «ροκ» τάσεων στον δρόμο για την ανάδειξη νέου ηγέτη

Με καζάνι που βράζει μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μαχαιρώματα να δίνουν και να παίρνουν μέχρις ότου οι υποψήφιοι για την ηγεσία να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ξόρκισε το κλίμα που διαμορφώνεται λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το παρατράβηξε με τον δημόσιο πόλεμο των τάσεων και έδειξε το πειθαρχικό όργανο του κόμματος.

«Και δια της πειθούς και δια της πυγμής. Αν υπονομεύεται ο νέος ή η νέα πρόεδρος το κόμμα συνολικά τότε θα πρέπει να λαμβάνονται και αποφάσεις.Δημιουργήθηκε ένα ζήτημα του ότι ο καθένας πίστευε ότι μπορεί να λέει ανά πάσα στιγμή ό,τι θέλει».

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σπίρτζης συνεχίζει το αντάρτικο και τώρα αφήνει ανοιχτό παράθυρο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα.

«Νέο κόμμα έπρεπε να κάνει το ’19. Εγώ ξέρω ότι συνήθως αυτά που έπρεπε να κάνει ο Αλέξης ο Τσίπρας τα κάνει λίγο ετεροχρονισμένα».

Ο Γιώργος Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της πρότασης να προηγηθεί συνέδριο και να ακολουθήσει η εκλογή ηγεσίας, επιμένοντας να χαρακτηρίζει ρεαλιστικό τον κίνδυνο διάσπασης.

«Το να είμαστε ενωμένοι για να πάμε στο 12% δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το βέλτιστο θα ήταν η ανάδειξη νέας πολιτικής ηγεσίας να γίνει με κατάθεση πολιτικών πλατφορμών από τον καθένα».

Η Ράνια Σβίγγου, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν το φοβάμαι (διάσπαση). Γιατί είμαστε πλέον αρκετά ώριμοι. Η κάθε άποψη κρίνεται».

Ο Δημήτρης Βίτσας απηύθυνε κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τον νέο επικεφαλής του κόμματος.

«Ευθαρσώς νομίζω ο Αλέξης μπορεί να σηκωθεί και να πει τη γνώμη του για το ποιον ή ποια θέλει».

Η Kατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να τα δούμε όλα αναλυτικά».

Στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής στις 13 Ιουλίου θα ανακοινωθούν και οι υποψήφιοι πρόεδροι του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις