Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στο Μουσείο της Ακρόπολης – Ποια είναι η 30χρονη γαλαζοαίματη

Η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στο Μουσείο της Ακρόπολης – Ποια είναι η 30χρονη γαλαζοαίματη
Φωτογραφία: Eurokinissi

Την πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Κάκο υποδέχτηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (27.05.2024) στο Μουσείο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας, Κάκο κατά την ξενάγησή της από την Λίνα Μενδώνη και τον γενικό διευθυντή του Μουσείου Νίκο Σταμπολίδη, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, θέλοντας να μάθει με λεπτομέρειες, τον τρόπο σμίλευσης των αγαλμάτων.

Το ενδιαφέρον της προσείλκυσαν τα χρώματα τα οποία σώζονται στις επιφάνειες των κορών της Ακρόπολης αλλά και οι διαφορές στις κομμώσεις και στα ενδύματα των Καρυατίδων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη χώρα μας, η πριγκίπισσα Κάκο θα βρεθεί στην Εθνική Πινακοθήκη την οποία θα υποδεχτούν η Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας.

 

Η ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα τον Ιανουάριο 2023, κατά τη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

Ποια είναι η πριγκίπισσα Κάκο

Η Πριγκίπισσα Κάκο του Ακισίνο, είναι κόρη του διαδόχου του αυτοκρατορικού θρόνου της Ιαπωνίας, Φουμιχίτο.

Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1994 στο Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο, δεύτερο παιδί και κόρη του Φουμιχίτο και της Κίκο Καουασίμα.

Η Κάκο εξασκήθηκε στο πατινάζ στον πάγο ενώ ήταν στο δημοτικό σχολείο... Το 2007, εκπροσώπησε τον σύλλογο πατινάζ Meiji-jingu Gaien και συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Πατινάζ.

Το 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών του ICU στο εξωτερικό, ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Λιντς. Στο πλαίσιο του προγράμματος σπούδασε παραστατικές τέχνες και ψυχολογία. Έχει επίσης σπουδάσει στο Trinity College του Δουβλίνου.

Τον Μάιο του 2021, άρχισε να εργάζεται με μερική απασχόληση για την Ιαπωνική Ομοσπονδία Κωφών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις