Πολιτική

Η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στο Μουσείο της Ακρόπολης – Ποια είναι η 30χρονη γαλαζοαίματη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Κάκο υποδέχτηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (27.05.2024) στο Μουσείο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας, Κάκο κατά την ξενάγησή της από την Λίνα Μενδώνη και τον γενικό διευθυντή του Μουσείου Νίκο Σταμπολίδη, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, θέλοντας να μάθει με λεπτομέρειες, τον τρόπο σμίλευσης των αγαλμάτων.

Το ενδιαφέρον της προσείλκυσαν τα χρώματα τα οποία σώζονται στις επιφάνειες των κορών της Ακρόπολης αλλά και οι διαφορές στις κομμώσεις και στα ενδύματα των Καρυατίδων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη χώρα μας, η πριγκίπισσα Κάκο θα βρεθεί στην Εθνική Πινακοθήκη την οποία θα υποδεχτούν η Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας.

kakoprigipisaiaponias

 

Η ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα τον Ιανουάριο 2023, κατά τη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

Ποια είναι η πριγκίπισσα Κάκο

Η Πριγκίπισσα Κάκο του Ακισίνο, είναι κόρη του διαδόχου του αυτοκρατορικού θρόνου της Ιαπωνίας, Φουμιχίτο.

Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1994 στο Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο, δεύτερο παιδί και κόρη του Φουμιχίτο και της Κίκο Καουασίμα.

prigipisakako

Η Κάκο εξασκήθηκε στο πατινάζ στον πάγο ενώ ήταν στο δημοτικό σχολείο... Το 2007, εκπροσώπησε τον σύλλογο πατινάζ Meiji-jingu Gaien και συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Πατινάζ.

Το 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών του ICU στο εξωτερικό, ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Λιντς. Στο πλαίσιο του προγράμματος σπούδασε παραστατικές τέχνες και ψυχολογία. Έχει επίσης σπουδάσει στο Trinity College του Δουβλίνου.

Τον Μάιο του 2021, άρχισε να εργάζεται με μερική απασχόληση για την Ιαπωνική Ομοσπονδία Κωφών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: Να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος, να γυρίσουν πίσω με ασφάλεια στις αίθουσες οι μαθητές
«Χιλιάδες "Γκράβες" υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, όχι στο μέγεθος αυτό, αλλά είναι το ίδιο πράγμα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ σε ανάρτησή του
Ο Αλέξης Τσίπρας
Έφη Αχτσιόγλου στο newsit.gr: «Η ΕΛΑΣ δεν είναι κόμμα για τη δεύτερη θέση» – Στόχος η διακυβέρνηση με τον Τσίπρα
Η πρώην υπουργός Εργασίας μιλά στο Left Side Story για την πορεία της από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά, την απόφαση να παραδώσει τη βουλευτική της έδρα, τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού και την ανάγκη η Αριστερά να διεκδικήσει την εξουσία
Έφη Αχτσίογλου, ΕΛΑΣ
21
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 141
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 8