Πολιτική

Η πρώτη δημοσκόπηση του φθινοπώρου – “Τσακίζονται” τα μικρά κόμματα – Καμπανάκι για τις επιδόσεις της κυβέρνησης

- Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι φαίνεται πως δεν μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστό 2% και 1,5%
- Οι πολίτες δηλώνουν καχύποπτοι για τη δημοπράτηση καναλιών και το 64% θεωρεί πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες
- Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την προσφυγική κρίση διαφωνεί το 66% των πολιτών
- Είναι εντυπωσιακό πως το 72,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης
- Στο σύνολο των ψηφοφόρων το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 85,5% δηλαδή σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες

H πρώτη δημοσκόπηση του φθινοπώρου ήρθε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και δείχνει πως η κυβέρνηση έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα στην αξιοπιστία της, κάτι απεικονίζονται στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας ποσοστό 17,5% και βρίσκεται 10 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία που φτάνει στο 27,5%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,5%, ενώ στην τέταρτη θέση ισοδυναμούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με ποσοστό 5,5%. Μάλιστα, το κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει άνοδο από την προηγούμενη δημοσκόπηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Επόμενο κόμμα στη δημοσκόπηση είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που συγκεντρώνει ποσοστό 3,5% και μπαίνει στη Βουλή. Αντίθετα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως εάν είχαμε την Κυριακή εκλογές δεν θα έμπαιναν στη Βουλή συγκεντρώνοντας 2%. Απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά που συγκεντρώνει το Ποτάμι με 1,5%.

Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά και στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση “Ποιό κόμμα πιστεύετε πως θα βγει πρώτο στις ερχόμενες εκλογές. Το 52,5% θεωρεί πως θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία και μόλις το 18,5% πιστεύει πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 22% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 19%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εντυπωσιακά μεγάλο είναι το ποσοστό των πολιτών 81% που εκτιμά πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 85,5% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

Το εντυπωσιακό είναι πως εξίσου δυσαρεστημένοι είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε ποσοστό 72,5%.

Φυσικά από τη δημοσκόπηση δεν θα μπορούσε να λείπει και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Οι πολίτες εμφανίζονται έντονα καχύποπτοι για τη διαδικασία δημοπράτησης των καναλιών, με το 64% να δηλώνει πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη