Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η πρώτη δημοσκόπηση του φθινοπώρου – “Τσακίζονται” τα μικρά κόμματα – Καμπανάκι για τις επιδόσεις της κυβέρνησης

Η πρώτη δημοσκόπηση του φθινοπώρου – “Τσακίζονται” τα μικρά κόμματα – Καμπανάκι για τις επιδόσεις της κυβέρνησης

– Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι φαίνεται πως δεν μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστό 2% και 1,5%
– Οι πολίτες δηλώνουν καχύποπτοι για τη δημοπράτηση καναλιών και το 64% θεωρεί πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες
– Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την προσφυγική κρίση διαφωνεί το 66% των πολιτών
– Είναι εντυπωσιακό πως το 72,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης
– Στο σύνολο των ψηφοφόρων το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 85,5% δηλαδή σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες

H πρώτη δημοσκόπηση του φθινοπώρου ήρθε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και δείχνει πως η κυβέρνηση έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα στην αξιοπιστία της, κάτι απεικονίζονται στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας ποσοστό 17,5% και βρίσκεται 10 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία που φτάνει στο 27,5%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,5%, ενώ στην τέταρτη θέση ισοδυναμούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με ποσοστό 5,5%. Μάλιστα, το κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει άνοδο από την προηγούμενη δημοσκόπηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Επόμενο κόμμα στη δημοσκόπηση είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που συγκεντρώνει ποσοστό 3,5% και μπαίνει στη Βουλή. Αντίθετα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως εάν είχαμε την Κυριακή εκλογές δεν θα έμπαιναν στη Βουλή συγκεντρώνοντας 2%. Απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά που συγκεντρώνει το Ποτάμι με 1,5%.

Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά και στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση “Ποιό κόμμα πιστεύετε πως θα βγει πρώτο στις ερχόμενες εκλογές. Το 52,5% θεωρεί πως θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία και μόλις το 18,5% πιστεύει πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 22% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 19%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εντυπωσιακά μεγάλο είναι το ποσοστό των πολιτών 81% που εκτιμά πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 85,5% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

Το εντυπωσιακό είναι πως εξίσου δυσαρεστημένοι είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε ποσοστό 72,5%.

Φυσικά από τη δημοσκόπηση δεν θα μπορούσε να λείπει και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Οι πολίτες εμφανίζονται έντονα καχύποπτοι για τη διαδικασία δημοπράτησης των καναλιών, με το 64% να δηλώνει πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε