Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η Ραχήλ Μακρή πήρε πίσω τις δηλώσεις τις για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ραχήλ Μακρή

Ανακάλεσε η Ραχήλ Μακρή τις δηλώσεις της για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, για την οποία είχε δηλώσει πως έχει αποπεμφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ένωσης, η κ. Μακρή ανακάλεσε τις δηλώσεις μετά από γραπτή διαμαρτυρία.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

«Μετά από γραπτή διαμαρτυρία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και αίτημα ανάκλησης των όσων ψευδώς ανέφερε η κ. Ραχήλ Μακρή περί αποπομπής της Ένωσής μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, η πρώην βουλευτής ανακάλεσε τα όσα ανέφερε. Ειδικότερα δήλωσε προχθές γραπτά στα ΜΜΕ τα εξής: «Ανακαλώ τα όσα ανυπόστατα εν άγνοια μου δημοσιεύματα επικαλέστηκα για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε παρεμβάσεις μου, την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, σε πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Σάμου «2000 FM 99.8» και την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ» του ραδιοφωνικού σταθμού «ΙΟΝΙΟΝ FM».

Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα αποπομπής της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών ούτε διατυπώθηκαν μομφές για δήθεν εκτέλεση πολιτικών εντολών από τους Έλληνες Δικαστικούς Λειτουργούς». Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συμμετέχει τα τελευταία χρόνια ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών και συνεργάζεται στενά με άλλες Ευρωπαϊκές Δικαστικές Ενώσεις.

Οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι αναγνωρίζοντας την ουσιαστική αυτή παρουσία μας και συμβολή στην ανάδειξη και επίλυση πολυεπίπεδων θεμάτων, ανέθεσαν στην Ένωσή μας τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών που θα πραγματοποιηθεί το έτος 2023 στην Αθήνα. Η τήρηση της στοιχειώδους αρχής της διασταύρωσης μιας είδησης πριν την διάδοση και την αναπαραγωγή της αποτελεί ηθικό καθήκον και νομική υποχρέωση για κάθε πολιτικό και δημοσιογράφο, πολύ περισσότερο όταν στρέφεται σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών μιας Χώρας και προσβάλλει τη φήμη της μεγαλύτερης Δικαστικής Ένωσης που έχει βαριά ιστορία στην προάσπιση του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις