Πολιτική

Η στιγμή που Έλληνας φοιτητής στο Columbia αναγκάζει τον Παπανδρέου να παραδεχτεί: Τα κάναμε όλοι μαντάρα! (VIDEO)

- «Δε μπορείτε να μας πείτε ένα mea culpa πρώτα» ρώτησε Έλληνας φοιτητής τον Γιώργο Παπανδρέου
- «Εγώ ντρέπομαι για όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα, κι εσείς μιλάτε για συνεργασίες και μπλα, μπλα, μπλα», του είπε
- Ψύχραιμος ο πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Columbia αναγκάστηκε να παραδεχτεί «τα κάναμε όλοι μαντάρα στην Ελλάδα»
- ΔΕΙΤΕ το video με την ερώτηση του Έλληνα φοιτητή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Παπανδρέου τα… ακούει από Έλληνες του εξωτερικού. Πριν μερικές μέρες, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε τις διαλέξεις στου στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Τον παρουσίασε μάλιστα με όλες τις τιμές ο Ρομπερτ Λιμπερμαν, που αναμένεται να είναι ο επόμενος πρύτανης της σχολής των Διεθνών Σπουδών.

Όπως συνηθίζει, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για όλα τα καλά που έκανε η κυβέρνηση του, για την Ευρώπη που δε βοήθησε όταν και όσο έπρεπε την Ελλάδα. Πουθενά δεν έδειξε να αναγνωρίζει πως έγιναν λάθη. Και τότε, ένας Έλληνας φοιτητής τον υποχρέωσε να πει mea culpa!

Είναι ο φοιτητής που τον αποκάλεσε μέλος δυναστείας…

«Είμαι κι εγώ Έλληνας. Είστε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας. Ο πάππους σας ήταν πρωθυπουργός, ο πατέρας σας επίσης και μετά εσείς. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις από το 2008 και μετά. Αλλά κάτι πήγε λάθος στην Ελλάδα από το 1974 έως το 2008. Δουλεύαμε σκληρά αλλά ήμασταν αντιπαραγωγικοί και ο δημόσιος τομέας ήρθε να προσφέρει δουλειά και οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία κι εσείς εξευρωπαΐσατε το πρόβλημα. Δε μπορείτε να μας πείτε ένα «mea culpa» πρώτα; Ένα τα κάναμε θάλασσα (σ.σ. we really screwed up η ακριβής του έκφραση). Σαν Έλληνας ντρέπονται για όσα έχουν συμβεί κι εσείς είστε εκεί και μιλάτε για συνεργασία και μπλα μπλα μπλα…», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας φοιτητής. Και καταχειροκροτήθηκε!

Ο Γιώργος Παπανδρέου έμεινε ψύχραιμος, ίσως λιγότερο χαμογελαστός αλλά απάντησε: «δε διαφωνώ μαζί σου. Πραγματικά τα κάναμε μαντάρα στην Ελλάδα. Και αυτό είπα στην αρχή… Έχουμε ευθύνες, αλλά υπάρχουν και ευθύνες στην Ευρώπη, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις δεν πάνε μαζί, το είχε πει και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ».

Ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να απαντήσει και στην περίφημη δήλωση πως υπάρχει τεράστια διαφθορά στην Ελλάδα. «Κατηγορήθηκα όταν είπα ότι υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα. Αλλά το είπα γιατί ήθελα να το αλλάξω, δεν ήθελα να το κρύψω».

Παράλληλα, απάντησε και στο «είστε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας», λέγοντας: «Συνήθως οι δυναστείες δεν εκλέγονται. Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου. Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι. Και ξέρετε υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες.

«Ο παππούς μου εξορίστηκε και φυλακίστηκε έξι φορές, παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας, παλεύοντας για τη Δημοκρατία. Ο πατέρας μου κι αυτός δύο φορές. Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μιας βασιλικής δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη δημοκρατία», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φοιτητής στον πανεπιστήμιο Κολούμπια αποκάλεσε τον Γ. Παπανδρέου μέλος δυναστείας

Ο Μπερλουσκόνι είπε τον Παπανδρέου… Παπαδόπουλο!

Παπανδρέου στο CNN: Υποφέρω κι εγώ με τον πόνο των Ελλήνων (VIDEO)

Fox News:Ο Παπανδρέου έριξε την Ελλάδα στα βράχια και τώρα έρχεται να διδάξει στο Κολούμπια

Ο Παπανδρέου περνάει στην αντεπίθεση – Σπάω 15 μύθους

Μια Iσπανίδα τα έψαλλε στον Παπανδρέου! – ΒΙΝΤΕΟ

Γείτονας με τη Lady Gaga ο Γιώργος Παπανδρέου στο Μανχάταν

Ακόμη πονάνε οι Κάννες τον Γιώργο – Εμένα με «κράξατε», στον Κάμερον υποκύψατε

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 13
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
14
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9