Πολιτική

Η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο Live News

Λιγότερο από 48 ώρες απομένουν για να ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου ή της νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στα πρόσωπα που διεκδικούν το αξίωμα είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δίνει συνέντευξη στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο απερχόμενος αλλά και ξανά υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους υπερτερεί – κατά τη γνώμη του – των συνυποψηφίων του.

«Στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή κρίνεται πότε επιτέλους θα κλείσει η πόρτα του Μαξίμου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «κρίνεται ποιος θα είναι ο καλύτερος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ανέλαβα ένα κόμμα που συνθλιβόταν στις εκλογές, ανάμεσα στις μυλόπετρες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καταφέραμε να αλλάξουμε το κλίμα», συνέχισε.

Κατηγόρησε τους συνυποψηφίους του στη μάχη των εκλογών του ΠΑΣΟΚ για έλλειψη σχεδίου και προγράμματος.

«Έχουμε καταθέσει επικαιροποιημένη πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ, λύση για τις 60 χιλιάδες οικογένειες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο και βέβαια να υπάρχει η δυνατότητα για τον δανειολήπτη πριν πουληθεί το δάνειό του στο fund να κάνει αντιπρόταση. Όλα αυτά τα καταθέσαμε στη Βουλή σε πρόταση νόμου και η ΝΔ αρνήθηκε.

Όπως και για την ακρίβεια, μιλήσαμε για τη θέσπιση ενιαίας αρχής καταναλωτών. Είπαν «όχι». Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι κάθε πρωί να γνωρίζεις με μια εφαρμογή στο κινητό σου, ποιες πολυεθνικές κερδοσκοπούν στην Ελλάδα σε σχέση με άλλα κράτη και όταν πας στο σουπερμάρκετ να τους γυρνάς την πλάτη;», σημείωσε αναφερόμενος σε δύο μείζονα θέματα της καθημερινότητας.

«Τα ΜΜΕ αγνόησαν το ΠΑΣΟΚ, παίζοντας καθημερινά Κασσελάκη, Μητσοτάκη», υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς σχετικά από τον Νίκο Ευαγγελάτο, απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» κυβερνητικής σύμπραξης με τον Στέφανο Κασσελάκη, ευχόμενος να βρουν τον δρόμο τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν μπορεί να κάνει πρόβλεψη σχετικά με το ποιο θα είναι το «δίδυμο» σε περίπτωση που οι εσωκομματικές εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πάνε σε δεύτερη Κυριακή, στις 13 Οκτωβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε σίγουρος ότι ο ίδιος θα είναι εκεί, έτοιμος να αναμετρηθεί με οποιονδήποτε συνυποψήφιό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης
Νικήτας Κακλαμάνης για τις φωτογραφίες της Καισαριανής: Μνημείο της νεότερης ιστορίας και οδηγός συλλογικής μνήμης
Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έκθεση του πολύτιμου αυτού υλικού από το υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό
Φωτογραφίες 200 της Καισαριανής
Ανδρουλάκης: Η Κύπρος να στηριχτεί από όλη την Ευρώπη, λάθος η απόλυτη κάθετη ταύτιση του Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί στήριξη της Λευκωσία από το σύνολο της ΕΕ, απορρίπτει την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν και ασκεί σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό
Οι φρεγάτες «Ψαρά» και «Κίμων» πλέουν ανοιχτά της Λεμεσού, στην Κύπρο
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για τη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και έθεσε την ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
Μητσοτάκης και Μαχμούντ Αμπάς
Πλεύρης: Συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση – Κεντρικά θέματα η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων στην Ευρώπη
Υπογράμμισε ότι η προστασία της εβραϊκής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση των κρατών-μελών
Θάνος Πλεύρης