Πολιτική

Η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο Live News

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λιγότερο από 48 ώρες απομένουν για να ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου ή της νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στα πρόσωπα που διεκδικούν το αξίωμα είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δίνει συνέντευξη στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο απερχόμενος αλλά και ξανά υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους υπερτερεί – κατά τη γνώμη του – των συνυποψηφίων του.

«Στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή κρίνεται πότε επιτέλους θα κλείσει η πόρτα του Μαξίμου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «κρίνεται ποιος θα είναι ο καλύτερος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ανέλαβα ένα κόμμα που συνθλιβόταν στις εκλογές, ανάμεσα στις μυλόπετρες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καταφέραμε να αλλάξουμε το κλίμα», συνέχισε.

Κατηγόρησε τους συνυποψηφίους του στη μάχη των εκλογών του ΠΑΣΟΚ για έλλειψη σχεδίου και προγράμματος.

«Έχουμε καταθέσει επικαιροποιημένη πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ, λύση για τις 60 χιλιάδες οικογένειες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο και βέβαια να υπάρχει η δυνατότητα για τον δανειολήπτη πριν πουληθεί το δάνειό του στο fund να κάνει αντιπρόταση. Όλα αυτά τα καταθέσαμε στη Βουλή σε πρόταση νόμου και η ΝΔ αρνήθηκε.

Όπως και για την ακρίβεια, μιλήσαμε για τη θέσπιση ενιαίας αρχής καταναλωτών. Είπαν «όχι». Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι κάθε πρωί να γνωρίζεις με μια εφαρμογή στο κινητό σου, ποιες πολυεθνικές κερδοσκοπούν στην Ελλάδα σε σχέση με άλλα κράτη και όταν πας στο σουπερμάρκετ να τους γυρνάς την πλάτη;», σημείωσε αναφερόμενος σε δύο μείζονα θέματα της καθημερινότητας.

«Τα ΜΜΕ αγνόησαν το ΠΑΣΟΚ, παίζοντας καθημερινά Κασσελάκη, Μητσοτάκη», υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς σχετικά από τον Νίκο Ευαγγελάτο, απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» κυβερνητικής σύμπραξης με τον Στέφανο Κασσελάκη, ευχόμενος να βρουν τον δρόμο τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν μπορεί να κάνει πρόβλεψη σχετικά με το ποιο θα είναι το «δίδυμο» σε περίπτωση που οι εσωκομματικές εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πάνε σε δεύτερη Κυριακή, στις 13 Οκτωβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε σίγουρος ότι ο ίδιος θα είναι εκεί, έτοιμος να αναμετρηθεί με οποιονδήποτε συνυποψήφιό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς η Αθήνα «διαβάζει» την «επίθεση φιλίας» Τραμπ στον Ερντογάν: Ανάχωμα στις βλέψεις για τουρκικά F-35 το Κογκρέσο
Η Ελλάδα «ποντάρει» στο Αμερικανικό Κογκρέσο, που είναι το αρμόδιο όργανο των ΗΠΑ για να εγκρίνει αμυντικές προμήθειες, και το οποίο έχει βάλει «απαγορευτικό» στην Άγκυρα για την απόκτηση των F-35
Ερντογάν και Τραμπ
Φαραντούρης σε Κατρίνη για την απόσπαση της συζύγου του: «Κάποιοι θέλουν τις γυναίκες στην κουζίνα»
Ο ευρωβουλευτής υπερασπίζεται τη νομιμότητα της διαδικασίας και απαντά στις εσωκομματικές αιχμές, κάνοντας λόγο για επίθεση που στοχεύει τον ίδιο μέσω της οικογένειάς του
Κατρίνης και Φαραντούρης
Ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Άμυνας και Ασφάλειας η Ελλάδα – Στόχος η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, τα γεωπολιτικά οφέλη
Η Αθήνα συμμετέχει στη δημιουργία της Defence, Security and Resilience Bank, ενός νέου διεθνούς χρηματοδοτικού θεσμού για την άμυνα, την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα
Ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Άμυνας και Ασφάλειας η Ελλάδα – Στόχος η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, τα γεωπολιτικά οφέλη