Πολιτική

Η τελευταία ομιλία Θεοδωράκη στη Βουλή: Παραιτούμαι, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πολιτικά ηττημένος, αλλά αισιόδοξος ότι ο σπόρος που έσπειρε «το Ποτάμι» θα φυτρώσει ξανά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, αλλά τελικά υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην κοινωνία και την πατρίδα». Με αυτά τα λόγια συνοδεύτηκε το κοινοβουλευτικό «αντίο» του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ολομέλεια.

theodorakis

«Δεν θα είμαι στην επόμενη Βουλή, όπως είχα πει. Η μεταπήδηση σε άλλη κομματική βάρκα, ή μάλλον μαούνα, στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία. “Μασκαραλίκια” που λένε και στο χωριό μου δεν χωρούν στη δική μου ζωή. Αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές».

Με αυτοκριτική διάθεση μίλησε για τα λάθη του αυτά τα πέντε χρόνια αλλά και για τις αυταπάτες του ότι «μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο Κίνημα συνεργαζόμενοι με παλιά κόμματα» αναφερόμενοι στο εγχείρημα με το ΚΙΝΑΛ.

Έκανε μια αποτίμηση του Ποταμιού στην πολιτική ζωή , τονίζοντας ότι αγνοήσαμε πολλές φορές το πολιτικό κόστος απέναντι στο χρήσιμο και δήλωσε «αισιόδοξος ότι ο σπόρος που ρίξαμε θα φυτρώσει ξανά».

theodorakis

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Πολάκης: Μπορώ να βάλω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αξιοπρεπές ποσοστό, η Ρένα Δούρου δεν μπορεί – Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα στην πτώση
«Θα διεκδικήσω την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» τόνισε ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές»
Ο Παύλος Πολάκης
Η τρόικα Δούρου, Παππά, Πολάκη πήρε τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ - Τα τρία καθοριστικά βήματα της νέας ηγετικής ομάδας
Η νέα πλειοψηφία στήνει τον μηχανισμό της επόμενης ημέρας, επαναφέρει τον Παύλο Πολάκη στην πρώτη γραμμή και ανοίγει τη μάχη της διαδοχής, ενώ οι αποχωρήσεις συνεχίζονται και η εσωκομματική σύγκρουση περνά σε νέα φάση
Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ακρίβεια, διαφθορά και θεσμούς – Ειδικές αναφορές στα προβλήματα της Λέσβου, του πρωτογενούς τομέα, του μεταφορικού ισοδύναμου και της δημόσιας υγείας
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
39