Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Η Θεοδώρα Τζάκρη εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΚΚΕ για Τέμπη: «Πάλι καλά που δεν ζήτησε εξεταστική από την εποχή Τρικούπη»

Η Θεοδώρα Τζάκρη εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΚΚΕ για Τέμπη: «Πάλι καλά που δεν ζήτησε εξεταστική από την εποχή Τρικούπη»
Eurokinissi

Νέα πυρά κατά του ΚΚΕ από την Θεοδώρα Τζάκρη με αφορμή την πρόταση του Περισσού για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη. Λίγο νωρίτερα, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανταλλάξει κατηγορίες για «δεκανίκι της ΝΔ» με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Σε δηλώσεις της από το περιστύλιο της Βουλής, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη έδωσε συνέχεια στον καβγά που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Μας προκαλεί απορία που το ΚΚΕ θέλει να γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης στο θέμα των Τεμπών, ζητώντας μία γενικόλογη εξεταστική επιτροπή από το 1997 όταν μάλιστα υπάρχουν τόσες σοβαρές ενδείξεις για κακουργηματικές πράξεις του πρώην Υπουργού Μεταφορών», είπε αρχικά η κ. Τζάκρη για να συμπληρώσει με νόημα πως:

«Πάλι καλά που δεν ζήτησε (σ.σ. ΚΚΕ) να γίνει εξεταστική από το 1869, δηλαδή από την έναρξη κατασκευής των σιδηροδρόμων από τον Χαρίλαο Τρικούπη…».

Η κ. Τζάκρη στη δήλωσή της επισημαίνει ότι «το να συζητάμε για μία εξεταστική από το 1997 και μετά, συνιστά περιφρόνηση των συγκεκριμένων ευρημάτων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας».

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε το ΚΚΕ για τα Τέμπη, αυτή θα διεξαχθεί την Τετάρτη (15.11.2023), στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις