Πολιτική

Η θύελλα για το κρασί οδήγησε την κυβέρνηση να κόψει το φόρο στο μισό

Με τροπολογία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε πως ο φόρος στα κρασιά πέφτει τελικά στο μισό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά το σάλο που προκάλεσε η μεγάλη αύξηση της φορολογίας στα κρασιά, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πίσω έστω και κατά το ήμισυ.

Όπως ανακοίνωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής, ο φόρος στο κρασί θα μειωθεί από 0,30 ευρώ το λίτρο στα 0,15 ευρώ το λίτρο. Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα μειωθεί από 40 λεπτά το λίτρο που προβλεπόταν αρχικά. στα 20 λεπτά το λίτρο. Η τροποποίηση αυτή, προσέθεσε, μειώνει στο μισό και την επιβάρυνση ανά φιάλη ( των 750 ml) στα 15 λεπτά από 30 λεπτά.

 

Ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αφορά και τα εισαγόμενα κρασιά που καταναλώνονται στη χώρα, ενώ δεν θα αφορά τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά.

Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο με σύσκεψη ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Καμμένος μετείχε καθως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν σοβαρές ενστάσεις για τη συγκεκριμένη διάταξη, αλλά φαίνεται πως με το “κόψιμο” του φόρου στο μισό συμφωνεί και ο κυβερνητικός εταίρος.

Για το θέμα είχε προκληθεί θύελλα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “μάλωσαν” τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τον φόρο στα κρασιά.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυλωνίτης «μαζεύει» τα περί συνεργασιών με ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μπορεί να ηττηθεί η ΝΔ»
«Χωρίς πολιτική αυτονομία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική αλλαγή», τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο» να συσπειρωθεί γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Φαραντούρης μετά τις καταγγελίες Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Απάντησα πολιτικά και μόνο»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την καταγγελία περί σεξιστικής αναφοράς και υποστηρίζει ότι απάντησε σε αντίστοιχη φράση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Νικόλας Φαραντούρης
25
Γεωργιάδης για την γιατρό της Καρνεάδου: Απατεώνισσα, στους ελέγχους έκρυβε το μηχάνημα για να μην εντοπίζεται
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε τις επικρίσεις για τους ελέγχους στο παράνομο ιατρείο του Κολωνακίου - Τι απάντησε για το Σώμα Επιθεωρητών, τα «νανογιλέκα» και το MedWatch
Άδωνις Γεωργιάδης 33