Πολιτική

Η Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκης – Τουσκ στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τουσκ είναι καλεσμένος του «Athens Democracy Forum», που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά, από το Democracy & Culture Foundation, σε συνεργασία με τους “New York Times”, το Ταμείο για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ντόναλντ Τουσκ, σήμερα, Τετάρτη, στις 15:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε χθεσινές δηλώσεις του από το Κάιρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επερχόμενη συνάντηση, τονίζοντας πως θα συζητηθεί και το θέμα της Τουρκίας.
Στις 18:10, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μιλήσει στο Φόρουμ, ενώ στις 19:40 θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη.

Αύριο, Πέμπτη, θα λάβει μέρος και πάλι στο Φόρουμ και στις 20:45 θα παρευρεθεί στην απονομή, μετά θάνατον, του «Βραβείου Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στον δολοφονηθέντα δήμαρχο του Gdansk της Πολωνίας, Πάβελ Αντάμοβιτς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βερναρδάκης κατά Τσίπρα: Η ΕΛΑΣ παραπέμπει σε συνέδριο προοδευτικών επαγγελματικών ελίτ παρά σε κοινωνική συμμαχία
«Αν κάποιος ήθελε να κατασκευάσει ένα εμπειρικό παράδειγμα της περίφημης "βραχμανικής Αριστεράς", δύσκολα θα έβρισκε καλύτερο υλικό», σημειώνει μεταξύ άλλων
Χριστόφορος Βερναρδάκης
«Καρφί» Διαμαντοπούλου σε Δούκα για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το ΠΑΣΟΚ δεν παρακαλεί κανέναν, πόσω μάλλον όσους μας προσβάλλουν
Εσωτερική αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η συζήτηση που άνοιξε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας για διάλογο και ενδεχόμενη συνεργασία...
Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας 34