Πολιτική

Η Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκης – Τουσκ στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τουσκ είναι καλεσμένος του «Athens Democracy Forum», που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά, από το Democracy & Culture Foundation, σε συνεργασία με τους “New York Times”, το Ταμείο για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ντόναλντ Τουσκ, σήμερα, Τετάρτη, στις 15:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε χθεσινές δηλώσεις του από το Κάιρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επερχόμενη συνάντηση, τονίζοντας πως θα συζητηθεί και το θέμα της Τουρκίας.
Στις 18:10, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μιλήσει στο Φόρουμ, ενώ στις 19:40 θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη.

Αύριο, Πέμπτη, θα λάβει μέρος και πάλι στο Φόρουμ και στις 20:45 θα παρευρεθεί στην απονομή, μετά θάνατον, του «Βραβείου Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στον δολοφονηθέντα δήμαρχο του Gdansk της Πολωνίας, Πάβελ Αντάμοβιτς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη