Κυριακή, 23 Ιουν.
26oC Αθήνα

Η Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκης – Τουσκ στην Αθήνα

Η Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκης – Τουσκ στην Αθήνα
Φωτογραφία αρχείου

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Τουσκ είναι καλεσμένος του «Athens Democracy Forum», που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά, από το Democracy & Culture Foundation, σε συνεργασία με τους “New York Times”, το Ταμείο για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ντόναλντ Τουσκ, σήμερα, Τετάρτη, στις 15:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε χθεσινές δηλώσεις του από το Κάιρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επερχόμενη συνάντηση, τονίζοντας πως θα συζητηθεί και το θέμα της Τουρκίας.
Στις 18:10, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μιλήσει στο Φόρουμ, ενώ στις 19:40 θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη.

Αύριο, Πέμπτη, θα λάβει μέρος και πάλι στο Φόρουμ και στις 20:45 θα παρευρεθεί στην απονομή, μετά θάνατον, του «Βραβείου Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στον δολοφονηθέντα δήμαρχο του Gdansk της Πολωνίας, Πάβελ Αντάμοβιτς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις