Πολιτική

Η χαρά του Τσίπρα για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση για το εργασιακό νομοσχέδιο

Ενθουσιασμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά την χθεσινή (10.06.2021) απεργιακή κινητοποίηση και τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  η συγκέντρωση της Αθήνας ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εμφανώς χαρούμενος έλεγε στους συνεργάτες του ότι «η κινητοποίηση ήταν εντυπωσιακή αφού όπως φαίνεται οι εργαζόμενοι παίρνουν επάνω τους αυτή την ιστορία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για το πλήθος της συγκέντρωσης αλλά και για το γεγονός ότι  το παρών έδωσαν και νέοι εργαζόμενοι με τους οποίους μάλιστα συζήτησε για αρκετή ώρα όλα τα εργασιακά θέματα.

tsipras sygkentrosi

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η συγκέντρωση που είχε γίνει στις 3η Μαΐου ήταν πολύ καλή, η χθεσινή ωστόσο ήταν ξεχωριστή όχι μόνο σε μαζικότητα αλλά και σε παλμό.

«Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα όλων των κομμάτων αλλά και των εργατικών κέντρων και των συνδικάτων» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα επισημαίνουν ότι το μήνυμα που εστάλη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν βροντερό χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Χαμόγελα part II

Στην Κουμουνδούρου υπήρχε ωστόσο ικανοποίηση και γιατί μετά από ένα μεγάλο διάστημα οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησαν συντεταγμένα και κατάφεραν να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΙ πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πιέσει την κυβέρνηση μέχρι και την τελευταία μέρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο ενώ όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνύει σε καθημερινή βάση τα χρέη της ΝΔ τα οποία αντί να μειωθούν έχουν αυξηθεί τα δύο τελευταία χρόνια και θα συνδέουν αυτή την ιστορία με τον πτωχευτικό νόμο τον οποίο εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 38
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι με «γαλλικά» και αναφορές σε Κέλλα και Βορίδη – «Του λέω ρε ό,τι έχεις βγάλτο στον αέρα να πάει να γ@μ@θ@@»
Στους διαλόγους που δημοσιοποιούνται σήμερα (02/07/25) πρωταγωνιστές της υπόθεσης κάνουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα όπως ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Μάκης Βορίδης
Εργασίες συγκομιδής ελαιοκάρπου. Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 . (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 44
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 7