Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η χαρά του Τσίπρα για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση για το εργασιακό νομοσχέδιο

Η χαρά του Τσίπρα για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση για το εργασιακό νομοσχέδιο

Ενθουσιασμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά την χθεσινή (10.06.2021) απεργιακή κινητοποίηση και τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  η συγκέντρωση της Αθήνας ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εμφανώς χαρούμενος έλεγε στους συνεργάτες του ότι «η κινητοποίηση ήταν εντυπωσιακή αφού όπως φαίνεται οι εργαζόμενοι παίρνουν επάνω τους αυτή την ιστορία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για το πλήθος της συγκέντρωσης αλλά και για το γεγονός ότι  το παρών έδωσαν και νέοι εργαζόμενοι με τους οποίους μάλιστα συζήτησε για αρκετή ώρα όλα τα εργασιακά θέματα.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η συγκέντρωση που είχε γίνει στις 3η Μαΐου ήταν πολύ καλή, η χθεσινή ωστόσο ήταν ξεχωριστή όχι μόνο σε μαζικότητα αλλά και σε παλμό.

«Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα όλων των κομμάτων αλλά και των εργατικών κέντρων και των συνδικάτων» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα επισημαίνουν ότι το μήνυμα που εστάλη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν βροντερό χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Χαμόγελα part II

Στην Κουμουνδούρου υπήρχε ωστόσο ικανοποίηση και γιατί μετά από ένα μεγάλο διάστημα οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησαν συντεταγμένα και κατάφεραν να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΙ πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πιέσει την κυβέρνηση μέχρι και την τελευταία μέρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο ενώ όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνύει σε καθημερινή βάση τα χρέη της ΝΔ τα οποία αντί να μειωθούν έχουν αυξηθεί τα δύο τελευταία χρόνια και θα συνδέουν αυτή την ιστορία με τον πτωχευτικό νόμο τον οποίο εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις