Πολιτική

Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!

Το θέμα της επίσκεψης τεσσάρων βουλευτών του ακροδεξιού και ρατσιστικού κόμματος του Βελγίου Vlaams Belang στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχει γίνει αφορμή να «βγουν μαχαίρια» στο εσωτερικό του κόμματος, όπως αναφέρει ο ολλανδόφωνος Τύπος της χώρας.

Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος (η έδρα του βρίσκεται στη Φλάνδρα, την ολλανδόφωνη περιοχή του Βελγίου) και η ηγεσία του εμφανίζεται οργισμένη με την πρωτοβουλία των τεσσάρων βουλευτών, ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις.

Από την πλευρά τους, οι εν λόγω βουλευτές περνούν στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «απαξιωτική» απέναντί τους τη στάση της ηγεσίας του κόμματος. Ιδιαίτερη ενόχληση έχει προκαλέσει στον πρόεδρο του Vlaams Belang, Τομ Βαν Γκρίκεν το περιεχόμενο της ομιλίας (στα γραφεία της Χρυσής Αυγής) ενός εξ αυτών, του Φίλιπ Ντε Βίντερς, ο οποίος έχει, μάλιστα, διατελέσει πρόεδρος του κόμματος κατά το παρελθόν και θεωρείται ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη.

Κοινή είναι, πάντως, η αίσθηση στον βελγικό Τύπο ότι το όλο θέμα αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες φιλοδοξίες και έντονες αντιπαλότητες μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου του κόμματος, τις οποίες, μάλιστα, καταγράφει αναλυτικά η εφημεριδα De Standaard στο κύριο άρθρο της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση για εξεταστική στις αρχές της εβδομάδας – Πολιτικό θρίλερ για τις υποκλοπές
Στο ΠΑΣΟΚ πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις και προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητες 120 ψήφοι, ώστε το αίτημα εξεταστικής για τις υποκλοπές να εγκριθεί και η εξεταστική επιτροπή να συσταθεί
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά με επιστολή του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η ενεργοποίηση του ΝΣΚ αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης
Κυριάκος Πιερρακάκης
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 9
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 159