Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η Χρυσή Αυγή θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο – Απομακρύνεται ο μαγικός αριθμός των 200 βουλευτών

Η Χρυσή Αυγή θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο – Απομακρύνεται ο μαγικός αριθμός των 200 βουλευτών

Την απόφαση να αποχωρήσει η Χρυσή Αυγή κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας του εκλογικού νόμου ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος, κ. Λαγός στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η απόφαση αυτή της Χρυσής Αυγής ουσιαστικά σημαίνει πως πλέον στην κυβέρνηση δεν λείπουν 3 βουλευτές για να συγκεντρωθούν οι 200 βουλευτές που θα υπερψήφιζαν τον νόμο.

Πλέον μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η Ένωση Κεντρώων θα υπερψηφίσουν τον εκλογικό νόμο, που σε καμία περίπτωση δεν συγκεντρώνουν όλοι μαζί τους 200 βουλευτές.

Oι κυβερνητικοί υπολογισμοί που «άθροιζαν» τους 18 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας Χρυσής Αυγής, μαζί με τους 151 βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τους 15 βουλευτές του ΚΚΕ και τους 9 της ΕΚ και έμεναν μόλις «3» που χρειαζόντουσαν να βρεθούν ακόμα για να ψηφίσουν το άρθρο 5 του νομοσχεδίου 200 βουλευτές, κατέπεσαν όταν ο εισηγητής της ΧΑ Γιάννης Λαγός ανακοίνωσε πως «εμείς δεν θα δεχθούμε να γινόμαστε ουρά ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ θα είμαστε παρόντες στη συζήτηση και θα σας τα λέμε, αλλά στην ψηφοφορία θα αποχωρήσουμε. Η Χρυσή Αυγή δεν χειραγωγείται…»

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ο εκλογικός νόμος δύσκολα θα συγκεντρώσει 200 θετικές ψήφους και άρα δεν θα μπορέσει να ισχύσουν οι αλλαγές από τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Ο εκλογικός νόμος με λιγότερες από 200 θετικές ψήφους θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε