Πολιτική

«Ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα είχε η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Ελβετία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στην Ελβετία, τα τελευταία 15 χρόνια και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τα αποτελέσματά της είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προχώρησε σε μια αναλυτική ενημέρωση για το ευνοϊκό περιβάλλον επενδύσεων το οποίο διαμορφώνεται στην Ελλάδα και αφού αναγνώρισε τον ήδη σημαντικό ρόλο των ελβετικών επενδυτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα (4η χώρα σε επενδύσεις) συζήτησε με τον Ελβετό ομόλογο του Ιγκάνσιο Κασίς την προοπτική ενίσχυσης των ελβετικών επενδύσεων στη χώρα μας.

Η ελβετική πλευρά, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, επισήμανε ότι ο κλάδος του τουρισμού θα μπορούσε να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας καθώς η Ελλάδα είναι ο προορισμός περίπου μισού εκατομμυρίου Ελβετών ετησίως. Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία είναι οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί για τους Ελβετούς.

Στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων, όπως γνωστοποιείται, οι δυο υπουργοί συζήτησαν διεξοδικά το μεταναστευτικό και συμφώνησαν ότι η εργαλειοποίηση του από χώρες που επιθυμούν με αυτό τον τρόπο να πιέσουν την ΕΕ και τα ευρωπαϊκά κράτη είναι απολύτως καταδικαστέα.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι υπήρξε σύμπτωση απόψεων για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στα Δυτικά Βαλκάνια και επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία ανταλλαγή υποστήριξης υποψηφιοτήτων για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (η Ελβετία διεκδικεί θέση μη μόνιμου μέλους για το 2023-24 και η Ελλάδα αντίστοιχη θέση για την περίοδο 2025-26)

Ταύτιση απόψεων, διαπιστώνουν επίσης, στο ζήτημα της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και της UNCLOS την οποία η Ελβετία αν και περίκλειστο κράτος έχει υπογράψει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να κάνει βίντεο για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να κάνει εναντίον της παράταξης»
Η αντιπολίτευση έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ντόκου χωρίς να εξετάσει όλα τα δεδομένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μαρία Καρυστιανού: «Τα εθνικά μας βρίσκονται στην πιο καίρια στιγμή – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει ούτε μέτρο από την εδαφική της κατάσταση»
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στην εκδήλωση για τα εθνικά ζητήματα, τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην περιοχή
Μαρία Καρυστιανού 17
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 257
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 118