Πολιτική

Ιδού! Τα… στοιχήματα Τσίπρα και συνεργατών του για το εκλογικό αποτέλεσμα

Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους για το αποτέλεσμα των εκλογών και άλλοι έμειναν πολύ μακριά... όπως αποκαλύπτει και το χαρτί που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα "Τα Νέα".

Ο Μανώλης Πετσίνης – άγνωστος στο ευρύ κοινό – που ανήκει στους έμπιστους του Αλέξη Τσίπρα και συμμαθητής του Νίκου Παππά, ήταν απόλυτα σωστός στην πρόβλεψή του, που ήταν 7 μονάδες διαφορά και ακριβώς τα ποσοστά: ΣΥΡΙΖΑ 35% – ΝΔ 28%.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν περίμενε το εύρος της νίκης του, όπως προκύπτει από την εκτίμηση που έκανε: Προέβλεψε διαφορά 3% και έδινε 32,5% στο κόμμα του και 29,5% στη Νέα Δημοκρατία.

Τέσσερις μονάδες προέβλεψε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αν και στα ποσοστά έπεσε έξω: έδινε 33%-29%.

Ο Θόδωρος Μιχόπουλος προέβλεψε σωστά τη μεγάλη διαφορά, εκτιμώντας ότι θα προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο έπεσε έξω στα ποσοστά, αφού έδωσε 31% στο κόμμα του και 26% στη ΝΔ.

Οι Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης εκτίμησαν ότι η ΝΔ θα φτάσει στο 29% αν και από την εικόνα δεν διακρίνεται τι ποσοστό προέβλεψαν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, ένας ακόμη συνεργάτης του επιτελείου Τσίπρα, προέβλεψε το υπεραισιόδοξο για τη ΝΔ 31% αλλά δεν διακρίνεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 17
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος