Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιερώνυμος σε Βούτση: «Τα σπίτια μας καίγονται κι εμείς τραγουδάμε!»

Ιερώνυμος σε Βούτση: «Τα σπίτια μας καίγονται κι εμείς τραγουδάμε!»

– Αίσθηση προκαλούν όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Πρόεδρο της Βουλής στο περιθώριο του αγιασμού
– «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο», του είπε σε σύντομη συναντηση που είχαν
– Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν σε ολιγόλεπτη συνάντηση πριν από τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου

Λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα ήταν οι προτροπές του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση πριν από τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου.

Είπε όμως και άλλα: «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

Και πήρε την απάντηση από τον Πρόεδρο της Βουλής: «Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί. Συναποτελούμε ένα δέντρο με βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στις διεθνείς συγκυρίες. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουνε με λιγότερες προσδοκίες».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε