Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ικανοποίηση στην ΝΔ από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων – Τα σημεία «κλειδιά» για την κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό

Ικανοποίηση στην ΝΔ από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων – Τα σημεία «κλειδιά» για την κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό

Ικανοποίηση προκάλεσαν στο Μαξίμου τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες αποτυπώνουν πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, παρά τις σοβαρές κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση από τις εκλογές του Ιουλίου έως σήμερα.

Στην πρόθεση ψήφου και στις τέσσερις δημοσκοπήσεις – της Metron Analysis για το Mega, της Alco για τον Alpha, της MRB για το Open και της Pulse, για τον ΣΚΑΪ – η ΝΔ προηγείται από 16,3 έως 19,6 μονάδες.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει σταθερά μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, ενώ ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν αποτυπώνεται να δίνει δυναμική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις θετικές γνώμες για τον ίδιο να κινούνται σε χαμηλά ποσοστά.

«Χαμηλές πτήσεις» για τον Στέφανο Κασσελάκη

Ενδεικτικά, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, σε ό,τι αφορά στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της δεύτερης θητείας, είναι πρώτος με 45% θετικές γνώμες, έναντι 53% αρνητικών, και ο Στέφανος Κασσελάκης μόλις πέμπτος με 54% αρνητικές και 31% θετικές ψήφους, πίσω από τους κυρίους Κουτσουμπά και Ανδρουλάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Χαρακτηριστικά τα ευρήματα και της Pulse που καταγράφουν σχεδόν 6 στους 10 ερωτηθέντες – τόσο στο γενικό κοινό, όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ- να διαβλέπουν διάσπαση του κόμματος.

Τα «αγκάθια»

Η ακρίβεια κυρίως αλλά και οι αδυναμίες του κράτους στις πρόσφατες πλημμύρες και στις πυρκαγιές, είναι τα βασικά στοιχεία για τις αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση.

Τα μηνύματα των πολιτών έχουν “κινητοποιήσει” το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό, στην ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να χαρακτηρίζει ως αντίπαλο της κυβέρνηση τους τα προβλήματα των πολιτών και να θέτει ως προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας τους, μέσα από σειρά μεταρρυθμίσεων.

“Στόχος είναι οι παρεμβάσεις μας στις αυξήσεις των εισοδημάτων με βάση το πρόγραμμά μας και με βάση όσα μπορεί να αντέξει η χώρα μας και θα τα εφαρμόσουμε με αυτό τον γνώμονα, σημείο – σημείο, να μειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο και μακάρι και να ξεπερνούν αυτές τις δυσκολίες” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για το θέμα της ακρίβειας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ όσον αφορά στις αλλαγές στο κράτος παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Την αναγκαιότητα η κυβέρνηση, με τον αέρα των 41 μονάδων που έλαβε στις εκλογές, να “σπάσει αυγά” και να πολεμήσει παθογένειες υπογράμμιζαν και βουλευτές της ΝΔ μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την περασμένη Πέμπτη.

“Οι αλλαγές θα ξεβολέψουν πολλούς αλλά είναι παράλληλα και η εντολή που λάβαμε τον Ιούλιο από τους πολίτες” σχολίαζε κομματικό στέλεχος, τονίζοντας πως η διατήρηση της κυριαρχίας της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό συνδέεται με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις