Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ηλίας Κασιδιάρης: Πρόταση μομφής και… μείωση μισθού κατά 50%!

Ηλίας Κασιδιάρης
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Η Ολομέλεια θα αποφανθεί επί της πρότασης μομφής για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που επέδειξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Την παραπομπή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας. Η οποία συνεδρίασε μετά από σχετική επιστολή του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Εφόσον η Ολομέλεια ψηφίσει την πρόταση μομφής, τότε θα υπάρξει ο Ηλίας Κασιδιάρης θα αντιμετωπίσει περικοπή της μηνιαίας του αποζημίωσης (σ.σ.περικοπή κατά το 1/4).

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, τα… καταναγκαστικά έργα και η Βουλή

Η Βουλή αποφασίζει επί της πρότασης μομφής μετά από υβριστικές αναφορές και ρητορική μίσους από τον κ. Κασιδιάρη σε βάρος βουλευτών και σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ειδικά για τους βουλευτές, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης είχε δηλώσει: «Όσοι σήμερα προδίδουν, όταν έρθει στα πράγματα η εθνική κυβέρνηση θα πάνε να σπάνε πέτρες σε καταναγκαστικά έργα».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά απέστειλε υπόμνημα, με το οποίο χαρακτηρίζει «κομματικό εγκάθετο» τον πρόεδρο της Βουλής που «στρέφεται κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης».

Μετά και τη νέα επίθεση σε βάρος του κ. Βούτση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, εισηγήθηκε επιπλέον περικοπή ¼ για το απαράδεκτο ύφος που χρησιμοποίησε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής και ζήτησε να αποφασίσει η Ολομέλεια και σε δεύτερη μομφή σε βάρος του κ. Κασιδιάρη. Σε αυτήν την ψηφοφορία, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «παρών», εκτιμώντας πως θα έπρεπε να συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση.

«Όσο ο κ. Κασιδιάρης συνεχίζει να μιλάει και συνεχίζει να γράφει, τόσο συνεχίζει και να εκτίθεται» ήταν το σχόλιο κύκλων του προέδρου της Βουλής για τη νέα επίθεση από τον Χρυσαυγίτη βουλευτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις