Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηλίας Λογοθέτης: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό

Ηλίας Λογοθέτης: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά τον ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει για τον σπουδαίο ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη πως είχε μανία με την τελειότητα, και πως ήταν σεμνός και φωτεινός άνθρωπος.

“Ο Ηλίας Λογοθέτης αποφοίτησε το 1967 από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Δίπλα του έκανε τα πρώτα του βήματα και λάτρεψε το θέατρο και την υποκριτική. Έλεγε χαρακτηριστικά: ‘Ο Κουν αντιμετώπιζε το θέατρο με ιερότητα. Μας οδηγούσε σε δρόμους πολύπλοκους. Είχε μανία με την τελειότητα, ήθελε να είμαστε απόλυτα ενορχηστρωμένοι στο σκοπό της παράστασης. Γιατί μια ορχήστρα είναι η παράσταση’. Με το Θέατρο Τέχνης έπαιξε σε πολλές παραστάσεις”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή του ο τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και η υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Πολιτισμού – βουλευτής Λακωνίας, Νάγια Γρηγοράκου.

Όπως προσθέτουν, “από τις πιο σπουδαίες στιγμές της καριέρας του, ήταν όταν το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του σπουδαίου συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη». Επί δέκα χρόνια σημείωσε μεγάλη επιτυχία με την παράσταση ‘Το αμάρτημα της Μητρός μου’ του Γ. Βιζυηνού. Συμμετείχε δε, στο εμβληματικό ‘Θέατρο της Δευτέρας’ στην ΕΡΤ1. Κέρδισε βραβείο ερμηνείας από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις ταινίες ‘Βαβυλωνία’ (στον ρόλο του αστυνόμου) και ‘Τα παιδιά της χελιδόνας’ του Κώστα Βρεττάκου. Είχε στόφα κωμικού ηθοποιού, ωστόσο ερμήνευσε σπουδαία μεγάλους δραματικούς ρόλους τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στη σειρά ‘Έτερος Εγώ: Νέμεσις’. ‘Το θέατρο, ξέρετε, δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου είναι θέμα ήθους’, αυτή η φράση αποτυπώνει όλα όσα ήταν ο Ηλίας Λογοθέτης. Σεμνός και φωτεινός άνθρωπος , πολυτάλαντος ηθοποιός γεμάτος χιούμορ και ψυχική ομορφιά. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του Μαρία, στον γιο του Αλέξανδρο και στους οικείους του”.

ΚΚΕ: Αγαπημένος και εκφραστικός ηθοποιός

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Ηλία Λογοθέτη, έναν αγαπημένο, ταλαντούχο και εξαιρετικά εκφραστικό ηθοποιό”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού – και συμπληρώνει: “Ο Ηλίας Λογοθέτης ήταν λάτρης της όπερας και είχε εξαιρετικό ταλέντο στο κλασικό τραγούδι, αφιερώθηκε όμως τελικά στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όπου η κωμική του στόφα ως ηθοποιού συναγωνιζόταν επάξια την εξαιρετική ερμηνεία δραματικών ρόλων. Το ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις