Πολιτική

Ηλιόπουλος: «Η χώρα δεν μπορεί να εξαρτάται από τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Στρατηγική για διάλογο με την Τουρκία σημαίνει θετική ευρωτουρκική ατζέντα αλλά και ταυτόχρονη απειλή κυρώσεων», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», ασκώντας, παράλληλα, κριτική στον πρωθυποπυργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «για το γεγονός ότι πανηγυρίζει για απόφαση της Συνόδου Κορυφής που δεν περιέχει κυρώσεις». «Το αποτέλεσμα το είδαμε, ήταν η νέα επιχείρηση στο Καστελόριζο από τη μεριά των τουρκικών πλοίων», πρόσθεσε.

Σχετικά με το ζήτημα της προσφυγής στη Χάγη, ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «το πραγματικό ερώτημα είναι αν μπορεί να το αντέξει η ΝΔ». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν φέρνει καν προς ψήφιση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, χαρακτηριστική ένδειξη αδυναμίας. Η χώρα, όμως, δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές αντιφάσεις της ΝΔ», σημείωσε και τόνισε: «Σήμερα ζούμε την αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του “προβλέψιμου σύμμαχου” και της “περικεφαλαίας” που είχε επιλέξει το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία».

Ο Ηλιόπουλος για την Χρυσή Αυγή

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως «μία τεράστια δημοκρατική νίκη, πρώτα από όλα των ανθρώπων που σήκωσαν στις πλάτες τους το βάρος της δίκης, των οικογενειών των θυμάτων, των συνηγόρων και όσων κινητοποιηθήκαν για να συμβάλουν στην ανάδειξη της εγκληματικής δραστηριότητας των νεοναζί». Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «επέλεξε μικροπολιτικά να εξαπολύσει μία σειρά από ψέματα και να επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων, που αντικειμενικά ξεπλένει τους νεοναζί. Ψέματα που κορυφώθηκαν με τη λάσπη για τον Ποινικό Κώδικα». «Ό,τι ευνοϊκό υπάρχει για τους νεοναζί βρίσκεται στον παλιό και όχι στον νέο Ποινικό Κώδικα», συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που η ΝΔ εξαπέλυσε την «εκστρατεία λάσπης» είναι γιατί «δεν επιθυμεί να συζητήσουμε για όλα αυτά που έδωσαν χώρο και νομιμοποίηση σε μία σειρά από ιδέες της Χρυσής Αυγής». «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ανοχή της κυβέρνησης Σαμαρά με τον κ. Μπαλτάκο να συνομιλεί με τους νεοναζί ή το μπλοκάρισμα του αντιρατσιστικού νόμου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, εν μέσω της δίκης, ότι η βία της Χρυσής Αυγής “είναι σαν να μην υπάρχει”», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού 65
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 13
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 41
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 19