Κυριακή, 3 Μαρ.
11oC Αθήνα

Ιλχάν Αχμέτ για Αθανασίου: Αναβιώνει τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο μη χριστιανών βουλευτών

Ιλχάν Αχμέτ για Αθανασίου: Αναβιώνει τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο μη χριστιανών βουλευτών
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με γραπτή δήλωσή του ο Ιλχάν Αχμέτ καταδικάζει τις αναφορές Αθανασίου περί Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών στην υπόθεση με τις παρακολουθήσεις. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι «μετά την υπόθεση του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

Ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ μετά από τοποθέτηση του Χαράλαμπου Αθανασίου, περί της σκοπιμότητας παρακολούθησης Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση – δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

Θυμηθείτε τις επίμαχες δηλώσεις Αθανασίου:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις