Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ίμια: Ο Πάνος Καμμένος πέταξε στεφάνι στη μνήμη των τριών πεσόντων [pics]

Ίμια: Ο Πάνος Καμμένος πέταξε στεφάνι στη μνήμη των τριών πεσόντων [pics]

Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πέταξε πάνω από τα Ίμια και πέταξε στεφάνι στη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους όταν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη εκεί το 1996.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέβαινε σε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και συνοδευόταν από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Ήταν λίγο πριν τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης (01.02.2017) όταν ο Έλληνας υπουργός έφτασε πάνω από τα Ίμια και πέταξε στεφάνι στη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού και Παναγιώτη Βλαχάκου, που έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου και ενώ η κρίση στα Ίμια είχε κορυφωθεί.

Αν και πρόκειται για μια κίνηση που δεν κάνει για πρώτη φέτος, φέτος η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας στα Ίμια αποκτά άλλο συμβολισμό: έγινε τρεις μέρες μετά την προκλητικό και άκρως προπαγανδιστικό σόου των Τούρκων που έστειλαν “επίσκεψη” (έτσι τη χαρακτήρισαν) τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους αρχηγούς του Στρατού στα Ίμια, ενώ καθημερινά συντηρούν την ένταση και έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν την Ελλάδα για παραβίαση χωρικών υδάτων στην περιοχή!

Τις φωτογραφίες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Γιώργος Κούσουλας, συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε