Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιωάννα Λυτρίβη: Έμαθε ότι γίνεται υφυπουργός Παιδείας από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, 30′ πριν τις ανακοινώσεις

Ιωάννα Λυτρίβη: Έμαθε ότι γίνεται υφυπουργός Παιδείας από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, 30′ πριν τις ανακοινώσεις

Τιμή και ευθύνη να ανταπεξέλθει στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού χαρακτήρισε η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη, την τοποθέτησή της στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που της τηλεφώνησε, μισή ώρα πριν από τις ανακοινώσεις.

«O πρωθυπουργός ξέρει τη δουλειά μου, τις σπουδές μου και το πάθος μου στην επαγγελματική εκπαίδευση – κατάρτιση που είναι ο μεγάλος πυλώνας για οποιοδήποτε βιώσιμο μοντελο ανάπτυξης», είπε η Ιωάννα Λυτρίβη μιλώντας σήμερα (05.01.2024) στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ.

«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη και πρόκειται για μεγάλο στοίχημα σχετικά με το πλέγμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν ως συνέχεια των προσπαθειών μιάς πενταετίας για να ενισχυθεί το αποπαίδι της εκπαίδευσης που είναι η επαγγελαμτική κατάρτιση», είπε η νέα υφυπουργός Παιδείας.

Η Ιωάννα Λυτρίβη έκανε λόγο για τεράστια πρόκληση αφού, όπως είπε, τα δεδομένα είναι αντιφατικά με ιστορική μείωση της ανεργίας και στον αντίποδα, επιχειρήσεις που δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό και ανθρώπους καταρτισμένους που φεύγουν στο εξωτερικό.

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όλοι κρινόμαστε στο τέλος», συμπλήρωσε.

 

«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή ευθύνη. Το έργο της κυβέρνησης εμπνέει και το να σταθείς αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης είναι ο φάρος για να δημιουργείς και να προφέρεις», σημείωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις