Πολιτική

Ιωάννης Σαρμάς στο υπουργικό: Αμερόληπτη, ουδέτερη και αντικειμενική η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πως θα πρέπει να κινηθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση στο διάστημα έως τις εκλογές περιέγραψε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε αμέσως μετά την ορκωμοσία τους

Ο Ιωάννης Σαρμάς ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει ένα πιο εκτενές υπουργικό συμβούλιο και πως με το σημερινό θέλησε να υπογραμμίσει ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να εκτιμάται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να μην θεωρηθεί ότι στοιχειοθετούν παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιας πολιτικής παράταξης ενόψει των εκλογών.

«Σας κάλεσα σε ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο γιατί ήθελα τώρα που θα παραλάβετε τα υπουργεία σας, να σας δώσω ορισμένες κατευθύνσεις ενόψει του αυριανού υπουργικού συμβουλίου – που θα είναι το κανονικό», είπε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Σήμερα θα μιλήσω για λίγα λεπτά- εκεί θα καθορίσουμε αυτό που προβλέπεται σύμφωνα με το Σύνταγμα για το επιτελικό κράτος – την κυβερνητική πολιτική, η οποία δεν είναι κανονική αλλά  για μερικές εβδομάδες. Έτσι απαιτεί το Σύνταγμα και ο νόμος πρέπει να έχουμε μια κατεύθυνση και ο πρωθυπουργός εποπτεύει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής».

ypourgiko

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης: «Η κυβέρνησή μας είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία προεδρεύεται από έναν εκ των τριών προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων – έτσι θέλησε ο Συνταγματικός νομοθέτης. Το ίδιον της δικαστικής λειτουργίας είναι η ανεξαρτησία και η αμεροληψία και για να ορίσει το Σύνταγμα έναν δικαστικό λειτουργό ως πρωθυπουργό αυτό σημαίνει ότι το σύνταγμα θέλησε μια ανεξάρτητη εκλογικά, πολιτικά και κομματικά αμερόληπτη κυβέρνηση. Αυτό είναι το πρωταρχικό μας καθήκον και χρέος έναντι του δημοκρατικού πολιτεύματος, πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως θα πρέπει να σταθμίζουμε τις πράξεις μας.

Θα πρέπει να εκτιμάται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να μην θεωρηθεί ότι στοιχειοθετούν παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιας πολιτικής παράταξης στον εκλογικό αγώνα που ακολουθεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Το καλώδιο πρέπει να ολοκληρωθεί – Κάποιοι κάνουν περισσότερο επικοινωνία, παρά εργάζονται στρατηγικά για τα εθνικά μας συμφέροντα
«Ο Πρωθυπουργός διαφήμισε το καλώδιο ως ένα έργο ζωτικής στρατηγικής σημασίας. Είναι. Ξεκινάς, όμως, ένα τέτοιο έργο με την Κύπρο, χωρίς να έχεις διασφαλίσει την ολοκλήρωση του;»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ
Δεύτερη παραίτηση από το κόμμα Κασσελάκη σε 24 ώρες: «Χαιρέτησε» και ο Μιχάλης Χουρδάκης - «Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε»
Μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη, την αποχώρησή του από τους Δημοκράτες ανακοίνωσε και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αποφεύγοντας προσωπικές αιχμές ή χαρακτηρισμούς
Μιχάλης Χουρδάκης
ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Οι πολίτες θέλουν φθηνότερο καλάθι, όχι ακριβότερες δικαιολογίες»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιτίθεται στο Μαξίμου για το τέλος του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους και τη συμφωνία με τη βιομηχανία τροφίμων για πάγωμα τιμών
ΕΛ.Α.Σ. 8