Πολιτική

Ήρθαν οι Τούρκοι για τους 8! – Συναντήσεις αξιωματούχων με Κοντονή

- Στην Ελλάδα βρίσκεται αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Yφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ - Η τουρκική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης - Κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι «η δυνατότητα πραγματοποίησης της δίκης των 8 Τούρκων αξιωματικών στη χώρα μας»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Ήδη στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Yφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι «η δυνατότητα πραγματοποίησης της δίκης των 8 Τούρκων αξιωματικών στη χώρα μας».

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται: «Έφτασε σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Yφυπουργό κ. Μπιλάλ Ουτσάρ. Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ομάδα εργασίας του Υπουργείου με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπασπύρου για ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ. Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής θα δεχτεί εθιμοτυπικά τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπιλάλ Ουτσάρ».

Υπενθυμίζεται οτι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, είχε δηλώσει οτι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, που κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση ως πραξικοπηματίες μπορούν να δικαστούν από ελληνικό δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού μας Κώδικα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κατατεθεί μήνυση εναντίον τους από τη γείτονα χώρα, η οποία θα εξεταστεί από Έλληνα δικαστικό λειτουργό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Το καλώδιο πρέπει να ολοκληρωθεί – Κάποιοι κάνουν περισσότερο επικοινωνία, παρά εργάζονται στρατηγικά για τα εθνικά μας συμφέροντα
«Ο Πρωθυπουργός διαφήμισε το καλώδιο ως ένα έργο ζωτικής στρατηγικής σημασίας. Είναι. Ξεκινάς, όμως, ένα τέτοιο έργο με την Κύπρο, χωρίς να έχεις διασφαλίσει την ολοκλήρωση του;»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ
Δεύτερη παραίτηση από το κόμμα Κασσελάκη σε 24 ώρες: «Χαιρέτησε» και ο Μιχάλης Χουρδάκης - «Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε»
Μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη, την αποχώρησή του από τους Δημοκράτες ανακοίνωσε και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αποφεύγοντας προσωπικές αιχμές ή χαρακτηρισμούς
Μιχάλης Χουρδάκης
ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Οι πολίτες θέλουν φθηνότερο καλάθι, όχι ακριβότερες δικαιολογίες»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιτίθεται στο Μαξίμου για το τέλος του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους και τη συμφωνία με τη βιομηχανία τροφίμων για πάγωμα τιμών
ΕΛ.Α.Σ. 8