Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ήρθαν οι Τούρκοι για τους 8! – Συναντήσεις αξιωματούχων με Κοντονή

Ήρθαν οι Τούρκοι για τους 8! – Συναντήσεις αξιωματούχων με Κοντονή

– Στην Ελλάδα βρίσκεται αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Yφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ
– Η τουρκική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης
– Κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι «η δυνατότητα πραγματοποίησης της δίκης των 8 Τούρκων αξιωματικών στη χώρα μας»

Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Ήδη στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Yφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι «η δυνατότητα πραγματοποίησης της δίκης των 8 Τούρκων αξιωματικών στη χώρα μας».

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται: «Έφτασε σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Yφυπουργό κ. Μπιλάλ Ουτσάρ. Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ομάδα εργασίας του Υπουργείου με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπασπύρου για ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ. Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής θα δεχτεί εθιμοτυπικά τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπιλάλ Ουτσάρ».

Υπενθυμίζεται οτι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, είχε δηλώσει οτι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, που κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση ως πραξικοπηματίες μπορούν να δικαστούν από ελληνικό δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού μας Κώδικα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κατατεθεί μήνυση εναντίον τους από τη γείτονα χώρα, η οποία θα εξεταστεί από Έλληνα δικαστικό λειτουργό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις