Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Iskra: Στη δραχμή με τα χρήματα από το νομισματοκοπείο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για διάτρητες και απαράδεκτες διαδικασίες με τις οποίες έρχεται στη βουλή μια απαράδεκτη συμφωνία κάνει λόγο η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω Iskra. Μάλιστα στο κεντρικό άρθρο προτείνεται ξεκάθαρα αυτό που ακούστηκε στη χθεσινή συνάντηση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας για χρήση των νομισματικών αποθεμάτων της ΤτΕ στο νομισματοκοπείο ύψοπυς περίπου 22 δισ για τη μετάβαση εκτός ευρώ.

Ουσιαστικά προτείνεται ένα σχέδιο “γέφυρα”. Με κατάσχεση των αποθεμάτων σε ευρώ ώστε να διασφαλιστεί η ρευστότητα του κράτους για λίγο καιρό μέχρι να γίνει η μετάβαση σε άλλο νόμισμα.

Κατά τον συντάκτη του άρθρου στην Iskra υπάρχουν πολλοί βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία ενώ η χώρα διαθέτει εναλλακτική λύση εκτός ευρώ:

“Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» αλλά και άλλοι βουλευτές ή μεμονωμένοι, φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας το τρομοκρατικό δίλημμα: συνθηκολόγηση ή καταστροφή.

Η χώρα διέθετε και διαθέτει αντιμνημονιακή προοδευτική λύση, η οποία, εφ’ όσον ήταν αναγκαίο, θα συνοδευόταν και με μια επιλογή που θα έθετε τη χώρα σε τροχιά εκτός ευρωζώνης.

Η Ελλάδα, εφ’ όσον ήταν απαραίτητο, θα μπορούσε παρά τη θέληση της ΕΚΤ, να αξιοποιήσει τη ρευστότητα πολλών δισ. ευρώ που υπάρχει στο δίκτυο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για ένα πρόγραμμα – γέφυρα μετάβασης εκτός ευρώ, για την εφαρμογή με ικανή ρευστότητα ενός προοδευτικού προγράμματος ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.”

Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία κατά την αριστερή πλατφόρμα η διαδικασία ψήφισης των μέτρων είναι διάτρητη και απαράδεκτη:
“Με διάτρητες – απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές, που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, εισάγεται την Τέταρτη (15/7) για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο του νέου τρίτου μνημονίου, του οποίου η ίδια η ουσία και η δόμηση περιφρονούν τους βουλευτές και κυρίως τη βούληση και τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε