Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Ισοδύναμα ψάχνουν και ισοδύναμα δεν βρίσκουν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Παγιδευμένη στο μέτρο που ίδια πρότεινε στους δανειστές βρίσκεται η κυβέρνηση αναφορικά με το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, γεγονός που αποτυπώνεται στις σημερινές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της και μπροστά μάλιστα στην αδυναμία εξεύρεσης ισοδυνάμων-ισόποσων μέτρων.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει στο ζήτημα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας πως γίνεται κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην ισχύσει αυτό το “οριζόντιο” και “άδικο” μέτρο, όπως το χαρακτήρισε, ωστόσο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά” σημείωσε ότι ο φόρος δημιουργεί προβλήματα χωρίς να παρέχει σοβαρά δημόσια έσοδα.

«Δεν μπορούμε να βρούμε ισοδύναμα άλλα να εκλογικεύσουμε ένα μέτρο που μας απομακρύνει από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», είπε ο κ. Φίλης αποκαλύπτωντας τις τελικές προθέσεις της κυβέρνησης και επισήμανε “Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το λειάνουμε. Ξεκινώ από την πιο ήπια αντιμετώπιση δημοσιονομικά. Θα υπάρξει πρόβλημα για τις επιχειρήσεις είναι σαφές”.

Την εκτίμηση ότι η εφαρμογή του μέτρου του 23% δεν είναι αποτελεσματικό και χτυπά τα λαϊκά στρώματα, εξέφρασε από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, κάνοντας λόγο επίσης για λάθος μέτρο καθώς “το 23% στην εκπαίδευση χτυπάει τα παιδιά κυρίως των λαϊκών τάξεων, διότι αυτά πάνε φροντιστήριο, που δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα”.

Το σημαντικότερο, υπογράμμισε είναι ότι “Το 23% δεν θα έχει οικονομικά αποτελέσματα. Θα υπάρξει φοροδιαφυγή, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις, θα κλείσουν, θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων και ταυτόχρονα θα αρχίσει το μαύρο χρήμα. Άρα φοροδιαφυγή, κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε