Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ισπανός ΥΠΕΞ σε Δένδια: Αδιαμφισβήτητη η αλληλεγγύη της Ισπανίας σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Ισπανός ΥΠΕΞ σε Δένδια: Αδιαμφισβήτητη η αλληλεγγύη της Ισπανίας σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Δεν αμφισβητείται η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως τόνισε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες (José-Manuel Albares), μετά τα «καρφιά» του Νίκου Δένδια, πως «οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην στηρίζουν άλλες χώρες που απειλούν με πόλεμο κράτη-μέλη της ΕΕ».

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ειπώθηκε μετά το πέρας της συνάντησής του, με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, χθες Παρασκευή (19.11.2021). Ο κ. Δένδιας έστειλε με αυτόν τον τρόπο το μήνυμά του προς την Ισπανία και τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, μετά τη σύναψη της αμυντικής συμφωνίας της Ιβηρικής χώρας με την Τουρκία.

«Η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλα, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας, υπεράνω πάσης αμφιβολίας, και το λέω αυτό εδώ, στην έδρα του Κοινοβουλίου» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες (José-Manuel Albares), μιλώντας πρόσφατα στο ισπανικό Κοινοβούλιο, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Τα ανωτέρω κοινοποίησε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Ισπανός ομόλογός του, μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική τους συνομιλία, γνωστοποιούν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις